Last news in Fakti

15 Юли, 2015 09:00 4 412 2

Най-важният параметър в къщите iHaus

  • хаусмайстер-
  • ihaus-
  • къщи

Комплексната услуга iHaus за проектиране и строителство на еднофамилни къщи е нова за българския пазар. Тя включва няколко специализирани услуги, контролирани от независими експерти. Ако човек, който не познава особеностите при търговията с имоти, проектантските и строителните процеси, се заеме да събира консултанти и изпълнители, то той ще загуби много време и средства докато постигне добра организация. Колко души могат да отделят значително време и средства и то при съмнителен положителен краен резултат?

Целта на проекта на фирма „Хаусмайстер“ е да обедини в комплексно предложение услугите на няколко вида специалисти в свързани области – намиране на подходящ терен за строеж, узаконяване, проектиране, строителство и инвеститорски контрол. Стремежът е клиентът да бъде съпътстван от професионалист в целия процес по строителство на дом – от покупката на земя до оборудването на имота. Управлението на процеса не само обединява усилията на специалисти от различни сфери на бизнеса, но и ги свързва в логична последователност. Това, от една страна, подпомага отделните дейности, а от друга – прави цената за цялостното изпълнение по-ниска. Също така, контактът между отделните специалисти е по-тесен, което неминуемо води и по-добро съгласуване. Отговорността се поема от фирмата, която управлява целия процес от началото до края.

Новостите в технологиите навлизат много бързо на пазара и за човек, който не е специалист е трудно да се ориентира в тях като ползва само информацията в интернет. Всеки етап от строителството – като се започне със конструктивните елементи, мине се през дограмата, инсталацията и се стигне до покрива, изисква специални познания. Най-важният параметър, за който рядко се говори, но той има решаващо значение в специфичните случаи, е опитът – както с материалите, така и на терен.

Строежът на къща е мултифункционална дейност, която изисква огромни познания за процесите, но и намирането на адекватни решения при възникнали казуси. Тук добрият резултат е гарантиран само ако дейността е в ръцете на опитен специалист, с каквито „Хаусмайстер“ разполага.

Инж. Мария Хаджиниколова


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Архитект

    0 0 Отговор
    Разумната цена на подобна услуга за двуетажна къща е между 350 и 500 евро на кв. метър. До тези цифри съм стигнал след двадесетгодишен опит в проектирането и ръководството на обекти. Инвеститорът може да спести от 20 до 50 евро на кв. метър, предимно от неплащане на осигуровки и ДДС, ако сам ръководи строителния процес, но рисковете са много.
  • 2 Учуден

    0 0 Отговор
    Нова, нова, колко да е нова тази концепция? И от итонг предлагаха такава или се има пред вид, че концепцията е нова за Хаусмайстер? :)