Last news in Fakti

14 Август, 2015 11:18 5 289 2

Най-скъпите градове в Италия

  • италия-
  • град-
  • цена-
  • жилища

Определено Рим може да е сред най-популярните туристически дестинация в Италия, но не може да си каже, че това е най-скъпия италиански град по отношение на цените на недвижимите имоти.

Поевтиняването на имотите на Ботуша продължава. С 2.3% са спаднали цените през първото полугодие на тази година, сочат данните на специализирания сайт Immobiliare.it. През юли средната цена на квадратен метър жилищна площ е била 2110 EUR.

През 2015-а Рим отстъпи първото място по най-висока цена на жилища на Флоренция, която стана най-скъпия италиански град за покупка на апартамент. В столицата средната цена е 3470 EUR, докато в Тоскана тя е 3590 EUR. На трето място е Милано със стойност на квадратен метър жилищна площ 3440 EUR.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 г н Никой

    0 0 Отговор
    Купувам веднага.
  • 2 Лео

    0 0 Отговор
    Например в Комо и близо до швейцарската граница един хубав апартамент е много по-скъп от тези цени-започва от 4000 евро/м2.Освен това не ми е ясно как така Флоренция е най-скъпа като миналата година бях там и с разочарование констатирах,че градът е доста западнал като цяло и не случайно в историческия център повечето магазини бяха необитаеми.Горните писания ми се струват доста скалъпени.