Last news in Fakti

18 Септември, 2015 10:17 4 080 2

Поевтиняването на имотите в Италия продължава

  • италия-
  • цени-
  • имоти

Обезценяването на имотите в Италия продължава, но прогнозите на Европейската Централна Банка (ЕЦБ), че в скоро време трендът ще се обърне. Поскъпването ще е обусловено от благоприятните условия за кредитиране, което ще доведе до ръст в търсенето на жилища.

ЕЦБ публикува анализ, в който се отчита бавно възстановяване на цените на жилищните имоти. Анализаторите обаче са оптимисти и смятат, че възстановяването на пазара ще прочете с по-бързи темпове.

Италия, Франция и Гърция, са едни от малкото държави от ЕС, в които цените на имотите продължават да падат след началото на кризата, въпреки темпът на поевтиняване да е забавен.

Германия и Австрия са двете държави, в които се отчита най-бързо възстановяване на имотния пазар след кризата от 2008 г. Там цените на жилищата вече достигнаха предкризисните нива.

С 5-10% ще се обезценят имотите през 2015 г., прогнозират анализатори.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 еуж

    0 0 Отговор
    само У БАНТУСТАН ги дигат, щото тук е мнооого готино!
  • 2 владимир

    0 0 Отговор
    Милена, колко евро струва кв.м. в центъра на Рим, и в крайните квартали на столицата?