Last news in Fakti

23 Октомври, 2015 18:45 2 433 3

Най-добрите държави за младежи

  • държави-
  • живот-
  • младежи

Изненадата е, че държави с добра икономика репутация и мечтана дестинация за добър живот като Франция, Япония, Италия, САЩ и Великобритания, не влизат в ТОП 10  на най-добрите държави за живот на младежи. Френската изследователска компания Youthonomics е проучила условията на живот за младите в 64 държави като се е ръководила от 59 критерия, сред които образование, условия на труд, благосъстояние, здравеопазване, икономически възможности и други. Във всяка категория има победител. Така например, най-добро висше образование младите могат да получат в Швейцария, Австрия, Финландия и Холандия. Относно условията на труд, то те са най-благоприятни в Швейцария, Германия, Норвегия и Холандия. Най-много точни от всички критерии са получили Норвегия, Швейцария и Дания.

България не присъства в класацията.

Предишна подобна класация беше изготвена през 2014 г. от Центъра за стратегически и международни изследвания във Вашингтон. Тогава първото място за Австралия.

ТОП 20 на най-добрите държави за младежи

държава
1 Норвегия
2 Швейцария
3 Дания
4 Швеция
5 Холандия
6 Австралия
7 Германия
8 Финландия
9 Австрия
10 Канада
11 Люксембург
12 Нова Зеландия
13 САЩ
14 Ирландия
15 Израел
16 Великобритания
17 Белгия
18 Естония
19 Франция
20 Чехия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    1 0 Отговор
    Те младите се пръснаха по света и затова България ще се затрие след време. Ще станем малцинство и ще ни командват турците и циганите.
    Всеки вика - ако положението в страната се оправи може да се върна...
    Ама как искат да се оправи, като бягат като страхливци?

    Коментиран от #2

  • 2 Ей мигрант

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кобрата":

    Условията в страната са пряк резултат от работата на парламент и правителство. Те пък се избират от хората ( народа), повлияни от техния манталитет и ценностна система. Когато мнозинството от този народ няма нищо против разграбването на държавата и ежедневния подкуп е начин на живот, то е нормално инакомислещото малцинство да отиде да намери среда сродна на неговите възгледи и ценностна система. Това е абсолютно нормално поведение на елементарно оцеляване и търсене на нови възможности за интелектуална и професионална реализация. Нямам идея защо наричате тези хора "страхливци" , предполагам че никога не сте бил един от тях, никога не сте ходил да работите на три работи, за да платите образованието на детето и т.н. Лесно е да си седиш вкъщи, жената да е направила салатка, да си цоцкаш ракийката и да спамиш в нета. Излез навън, поработи пък тогава говори.

  • 3 Киро

    1 0 Отговор
    Много ми е смешно, като някой тръгне да защитава емигрантите или по-точно себе си, в тази роля!

    Емигрантството е най-лесния път за бягство, който показва слабохарактерност. Вместо да се пребориш за своето бъдеще в страната си, просто бягаш.

    Но слабохарактерността не е основния негатив на емигранта - всъщност това е показател за ценности или по-точно за липса на такива! Зарязваш приятели, роднини, дом, среда и всичко това заради ПАРИ. Супер ценност, а?

    Пари се изкарват и в България, ама за овцете без образование и изпълнени с мързел - не става! И понеже стандарта е по-нисък, с по-малко пари се живее по-добре в сравнение с някои държави, където да си купиш апартамент в нормален град, вадиш 5-10 К евро за квадрат!

    Изключение правят само професии, свързани с наука, която не може да се развие в сравнително малка държава, като нашата и другата крайност - берачите на ягоди (т.е. хората без образование, които работят най-черната работа, която тук не се плаща добре, тъй като има много такива)

    Всички останали са си чиста проба от описанието по-горе!