Last news in Fakti

27 Септември, 2011 13:09 7 320 0

Няколко купувача за острова на Онасис

  • гърция-
  • остров-
  • онасис-
  • кенеди

Преди време гръцките власти обявиха за продажба редица свои острови. Целта беше с получените пари да може да се спаси местната икономика. Интерес към някои от островите проявява емирът на Катар – шех Хамад бин Халифа ал Тани. Той има желание да купи два острова в Йонинско море, включително и известният Скорпиос. Последният е с площ 60 хектара и преди време е бил собственост на гръцкия милиардер Аристотел Онасис. Именно на този остров през 1968 г. се е състояла сватбата му с Жаклин Кенеди. Днес имотът се продава от внучката на милиардера за 200 млн. USD.

На острова е разположена шикозната „Розова къща”, която Аристотел построи за своята любима съпруга Жаклин. Към нея има тенис корт, живописна градина. Най-ценното е, че голяма част от острова е запазила природната си красота.

Катарският шейх не е единственият кандидат купувач за остров Скорпиос. Преди време излезе информация, че интерес към имота проявява и Бил Гейтс, основател на компанията Microsoft и най-богатия гражданин на САЩ.

Гръцките власти не искат да продават острова на чужденци, тъй като го причисляват към националните исторически обекти на страната. Според информация на кмета на Атина, Теодорос Варикос, островът няма право да бъде продаван, тъй като в своето завещание Онасис забранява това


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА