Last news in Fakti

15 Март, 2016 14:39 2 326 0

Инвеститори трудно купуват имоти в Берлин

  • берлин-
  • инвеститор-
  • жилища

Известно е, че повечето германци нямат собствени жилища, а живеят под наем. Местният пазар на недвижими имоти се намира в подем. Доказателство за това е фактът, че в Берлин от 2007 г. досега цените на жилищата са се увеличили с 97%, а наемите – 51.1%. Поради това и германската столица е особено атрактивна за предприемачи, които искат да купят жилища с цел отдаване под наем.

Големите международни инвеститори, като Goldman Sachs, придобиват жилищни сгради с много апартаменти в тях на цени на едро, а след това продават апартаментите по отделно на пазарни цени. Така те получават висока печалба. А наемателите трябва да плащат по-висока месечна рента, тъй като собствениците са купили имотите на по-висока цена и искат да си възвърнат колкото се може по-бързо направената инвестиция.

Общинските власти вече могат да защитят наемателите, тъй като имат право да оставят сградите в държавна собственост, като ги изкупят самостоятелно или с помощта на трети организации. Това може да стане с помощта на обществена жилищна компания или кооператив. Новата тактика е възможно да се прилага в 22 жилищни квартала на Берлин, които покриват не голяма част от града, но местното население се радва и на малкото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА