Last news in Fakti

14 Юни, 2016 19:44 4 743 0

По-строги изисквания към наемодателите в Израел

  • наем-
  • закон-
  • условия-
  • израел

Близо 60 000 семейства в Израел живият под наем и ще бъдат засегнати от промените в Закона за отдаване под наем на недвижими имоти. В него се урегулират не само отношенията между наемодател и наемател, но също и се определя кои типове имоти могат да бъдат отдавани под наем. От законопроекта са премахнати всички „излишни регулации”, но за сметка на това се предлагат редица мерки, които да стимулират собствениците да отдават жилищата си дългосрочно под наем.
В нормативния документ е записано, че наемодателят има право да поиска предплащане в максимален размер равен на 6 месечни наема в случай, че той се плаща по банков път и не повече от три наема, ако се плаща кеш. Също така собственикът няма право да допълва в договора клаузи, които го освобождават от задължението да не прави ремонти и е задължен да извърши такъв в случай, че проблемът е открит след подписването на наемния договор. Собственикът също така няма право да иска от наемателя да плаща застраховката на имота, който е наел. В случай, че наемодателят иска да разтрогне договора, може да го направи най-малко с 90-дневно предизвестие.
Съгласно промените в закона за жилищни нужди не могат да се отдават под наем имоти, които заплашват живота и здравето на хората, както и такива, който те разполагат с електричество, ВиК и вентилационни инсталации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА