Last news in Fakti

19 Юли, 2016 10:37 10 530 15

На кой етаж е най-добре да се живее

  • етаж-
  • здраве-
  • жилище

В днешно време се строят все по-високи и по-високи сгради. Но добре ли е да се живее „в небесата”? Според учени, обитаването на имоти на високи етаж вреди на психическото състояние на човек. Той почти напълно губи усещането за земно притегляне, което води до развиването на фобии и апатия. Максималната концентрация на радиовълни по високите етажи влияе негативно на здравето.

При това положение резонно възниква въпросът къде е полезно да се живее. От гледна точка на чистотата на въздуха и общата полезност за човешкия организъм най-добре е да се живее в апартаменти разположени на 5-7 етаж от сградата. До въпросните етажи не достигат вредните газове от автомобилите, а над 7-ия етаж се събират вредните емисии от предприятията, обясняват учени.

Другият плюс е, че ако се счупи асансьорът, не е трудно да се изкачите до 5-7 етаж. Напротив – изкачването на стълби е здравословно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОСТ 1

    1 1 Отговор
    Аз предпочитам първият: това е най-близката връзка със земните магнитни линии!

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Morgoth

    0 0 Отговор
    Дай ми къща на високо от където се вижда и планината и града пък ме питай после на кой етаж искам да съм ;)
  • 3 Юрий Гагарин

    0 0 Отговор
    "...Tой почти напълно губи усещането за земно притегляне,..." тея да не живеят в космоса :D :D :D

    Коментиран от #4

  • 4 гого

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Юрий Гагарин":

    по тъпа статия не бях чел
  • 5 венелин

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГОСТ 1":

    браво на гост1, верен отговор, аз съм също за 1етаж

    Коментиран от #9

  • 6 Бегония

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГОСТ 1":

    Зависи от възрастта и от много други неща.Такива глобални заключения са най-малко недействителни и подлежат на коментар.Всеки има различни усещания,различни възможности. Какво значи над 7 етаж няма изгорели газове? А какво ще кажеш при смог?
  • 7 бббббб

    0 0 Отговор
    Пари ми дайте.Пък аз ще преценя на кой етаж ще ми е добре.
  • 8 xvc

    0 0 Отговор
    nai-dobre e na purvia etaj kato e jalatelno pred prozortzite da ima zeleni ploshti
  • 9 qwerty

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "венелин":

    5-7 етаж за да няма вредни газове. елате да видите в нас на 6 /7 с партера/ колко прохоляк се е събрал от чистите софийски улици. през ден се чисти и пак се появява. както е писал №2 най-добре къщичка високо в планината с добри комуникации: в алпите примерно. :)
  • 10 Jassen Popov

    0 0 Отговор
    Бетон желязо и електричество / Фарадев кафез / - 1 ви етаж ... до 1ВИ коментатор , ако щеш и в мазето да живееш пак не черпиш от земното магнитно поле !!!
  • 11 Антон

    0 0 Отговор
    Най-добрият етаж за живеене в нашите ширини е 2-ри.Най-бързо се продава точно той,а най бавно последен жилищен етаж,без значение кой е 3-6-9- или 16-ти.Вторите етажи са доста по-скъпи от последните.Първите етажи също не са лоши но имат голям минус,трябва да си го направиш като затвор-решетки.Последният етаж е готин,добра панорама и до там,само един плюс и много минуси.Като ти прокапе ходи да събираш пари от комшалъка за покрива които е на всички но те ти казват няма ние да ти оправяме покрива.И се започват адвокати и дъра бъра.Друг минус е асансьора абсолютно зависим си от него.Плащаш як кеш като се нанасяш да ти качат покъщнината,толкова са оскъдни асансьорите,че дори и малка масичка не се побира.И за десерт да напиша и последно нещо.Пребираш се от работа изморен напазарил си яко,сваляш тирбите отиваш до асансьора и той ти показва среден пръст,няма да работя днес за теб,и аз искам да си почина.Аз живея на първи етаж и ми е супер като си напазаря как си правя два три курса да си прибера покупките.
  • 12 Интересно

    1 0 Отговор
    Най-голямата тъпня в статията е това за 5-7етаж. Е, как го изчислиха, че точно до 5-ия има газове от автомобили, а след 7-ия - от фабрики? Ами че те градовете да не са като на тепсия, а има и разни въздушни течения и т.н.

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 гого

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Интересно":

    богданова, защо не обясниш за земното претегляне?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.