2 299 3

Тайната лаборатория на Facebook (Снимки)

Милена Богданова

Компанията Facebook показа на журналисти Area 404 – забранената зона, в която инженерите на социалната мрежа създават бъдещите технологии. Именно тук се провеждат опитите с безпилотни летателни апарати, който се зареждат със слънчеви батерии и експерименти с лазери за „доставка” на Интернет, както и сървърите от ново поколение.

Area 404 (кръстена на Error 404 – надпис, който се появява, когато дадена страница не може да бъде намерена) е с разгъната застроена площ 2000 кв.м и се намира в щаб-квартирата на Facebook в Менло Парк (Калифорния, САЩ). Много от стаите са засекретени до степен, до която дори създателят Марк Зъгърбърг няма достъп.

В тайната лаборатория може да се намери техника и за най-претенциозните, като например електронен микроскоп с 10 000-кратно увеличение, който служи за откриването на миниатюрни дефекти, 3D-принтери, машини за цифрово програмно управление, магнитно резонансни томографии и друга „тежка” техника.

Половината площ от Area 404 е отредена за експерименти на електротехниката, а другата – за коване, рязане и огъване на метал, обработка на дърво, камък и стъкло, което позволява бързо да се моделира и създава прототип на бъдещите устройства.

 Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • даММ
  Отговор
  1 09:05  05.08.16
  ЗУБЪРбърг ли???
 • незнайко
  Отговор
  2 09:16  05.08.16
  Това ще е новата зона Б 52, щом и създателя и няма достъп. Такива снимки можеха да се направят и в ЗЗУ Стара Загора.
 • тошибиян
  Отговор
  3 10:52  07.08.16
  са сещате ли се 4е фейса не е просто една идея на марк от университета?а вси4ко е нагалсено да изглежда като идея на лунатик а зад него стоят секретните служби и невидимото правителство за тотален контрол над населението.....с телефоните е същото..тва е като да си купиш окови да се снимаш и да се кефиш и да слагаш снимки с невидимите окови и други да ти се кефат но малцина го разбират

Напиши коментар:


Публикувай