2 403 0

Купувач на имот за 15 млн. USD не плаща данък

Милена Богданова

Сградата с историческо знамение Samuel Hill House в Сиатър (САЩ) се превърна в една от най-скъпите в града. При това новият собственик няма да плаща данък върху сделката.

Луксозната къща, с 5 спални и 6 бани, е с разгъната застроена площ 1020 кв.м. Наскоро собствениците са инвестирали близо 10 млн. USD за реновирането на имота. Но най-атрактивната част от покупко-продажбата е, че новият собственик е свободен от плащането на данък върху сделката. Причината е, че сградата, построена през 1910 г., се причислява към постройките с историческо значение.

Анализатори отбелязват, че едва 70 имота в Сиатъл са с подобен статут и само 11 са освободени от плащането на данъци. В тази група влиза и Samuel Hill House, чийто последен собственик е платил за нея 15 млн. USD.

Новият собственик на историческата къща е освободен от плащането на данък не само по самата сделка, но и за следващите 10 години. Най-рано през 2026 г. той ще може да подаде заявление за ново освобождаване от данък „Сгради” и такса „Смет”, но при положение, че до догата направи значителни подобрения в имота.Напиши коментар:


Публикувай