2 520 1

Най-гостоприемните градове в света

Милена Богданова

Най-гостоприемният град в света, според проучване на списание Condé Nast Traveler, е Чарлстън в САЩ. Това е най-удобния и компактен град с най-доволните туристи.

Втори в касацията е Сидни. „Това е градът, в който местните хора не само ще ви упътят, но могат и цял ден да ви показват забележителностите на най-големия австралийски град”, обясняват авторите на анкетата.

Бронзовият медал е за Дъблин с неговите пъбовете, ресторантите, безкрайните празници, когато местното население се смесва с туристите. С ирландците винаги е весело и всеки от тях може да ви разкаже за града по-добре от който и да е било екскурзовод

Четвъртото място е отново за Австралия. Този път става дума за Куинсланд. Градът е притегателен център за всички любители на екстремните спортове, което привлича туристи през цялата година. ТОП 5 завършва с планинското американско градче Парк Сити. Освен за любителите на ските, мястото е известно и с провеждащия се ежегодно фестивал Sundance. Гостоприемството е един от основните плюсове на Парк Сити – на никой от местното население не му е досадно да направи нещо повече за туристите от приетия етикет като му покаже повече загриженост и му поднесе чаша горещ шоколад.

Най-негостоприемните градове са Ню Йорк, който е окачествен от туристите като „най-тъжното място”. На второ място е Тихуана в Мексико, граничен със САЩ град, където се стичат много американски младежи за алкохолен туризъм. Третото място е за Оукланд, който е популярен с наличието на много на брой страховити места.

В ТОП 10 влизат още Атлантик Сити (САЩ), Каракас (Венецуела), Мапуто (Мозамбик), Детройт (САЩ), Лагос (Нигерия) и Доха (Катар).Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ппппп
    Отговор
    1 10:15  18.08.16
    не разбрах кой град е на 4-то място ??

Напиши коментар:


Публикувай