2 117 1

Колко похарчиха чужденците за имоти у нас

Снимка: М. Богданова ©
Снимка: М. Богданова ©
Милена Богданова

Излязоха данните на Българска народна банка (БНБ) за това на каква стойност са купили чужденци недвижими имоти у нас през първите седем месеца на текущата година – 51.6 млн. EUR. Първото място не е нито за руснаците, чийто интерес постепенно затихва през последните години, нито за англичаните, които така и не преоткриха страната ни след имотната криза от 2008 г. „Златният медал” е за швейцарците, които за периода януари-юли са вложили в български недвижимости 22.7 млн. EUR. Второто място е за Норвегия с 6.1 млн. EUR. На трета позиция, с вложени 5.1 млн. EUR, се нарежда Русия.

За разглеждания период на миналата година вложенията в недвижими имоти от страна на чужденци са били 59 млн. EUR. Дефакто намалението за тази година е 7.4 млн. EUR.

Разглеждайки общо инвестициите в България, то за първите седем месеца на текущата година най-много вложения има от страна на Холандия – 199.1 млн. EUR., което представяла 20.2% от всички реализирани за периода инвестиции, които са в размер на 987.3 млн. EUR. Второто и третото място са за Люксембург и Великобритания, съответно със суми от 145.1 млн. EUR и 128.1 млн. EUR.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • обеднял руснак
    Отговор
    1 10:02  18.10.16
    Най-добрия начин да откажем руснаците да купуват е путин да остане още поне един мандат !

Напиши коментар:


Публикувай