3 545 3

Парите за саниране са усвоени

Парите за саниране са усвоени
Милена Богданова

„Всички сгради, които са одобрени, които са в процес на реализация и за които има осигурено финансиране към днешна дата ще бъдат завършени и хората могат да бъдат спокойни“, каза пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройството (в оставка) Лиляна Павлова и допълни, че програмата продължава да работи.

Причината да не се продължи към момента приемането на нови документи и одобрението на нови кандидатури е, че отделените 1 млрд. лв. по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради са усвоени и МРРБ няма право да похарчи нито 1 лев повече. Ако това стане, „аз ще подлежа на разследване от страна на прокуратурата, за безстопанственост и за сключване, или позволение да се сключат финансово необезпечени нови договори“, обясни регионалният министър в оставка.

МРРБ внесе предложение в бюджета за следващата година да се осигури още 1 млрд. лв. за продължаване на програмата с поемането на нови договори. „В ситуацията на подадена оставка, в която се намираме, в дебата между първо и второ четене на бюджета за 2017-а, много ясно се чуха посланията на отделните политически сили и ние не знаем какво ще се случи след второ четене на бюджета”, каза Павлова.


Още по темата

 • Още ще се санира

  Още ще се санира

  Отпуснат е още 1 млрд. лв. по Националната програма за енергийна ефективност. Решението беше прието със 109 гласа „за”, 11 – ...
  18.01.2017
  1 036
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дед Мороз
  Отговор
  1 13:52  22.11.16
  А снегът, кого ще изненада сега, като вече я няма малката Винеткопродавачка ???

  Коментиран от #2

 • Снежка
  Отговор
  2 18:20  22.11.16

  До коментар #1 от "Дед Мороз":

  Може би по правилно е с М-продавачка :)
 • Гости
  Отговор
  3 15:36  24.11.16
  1 000 000 000 в Герб ги имат за ДЖОБНИ

Напиши коментар:


Публикувай