Last news in Fakti

5 Декември, 2016 06:16 2 223 0

Строят най-високия небостъргач в Лондонското сити

  • лондон-
  • небостъргач-
  • инвестиции

Одобрен е проектът за строителство на най-високия небостъргач в Лондонското сити. Trellis ще е висок 304.94 метра. 73-етажната сграда ще бъде построена от сингапурската компания Aroland Holdings. Небостъргачът ще изникне на парцел, разположен между Cheesegrater и Gherkin и ще е вторият по височина в Западна Европа.

Проектираната от архитекта Ерик Пери сграда е с разгъната застроена площ 90 000 кв.м. и ще включва предимно търговски площи. В небостъргача ще работят 10 000 души. Планирани са ресторант и безплатна обществена галерия на върха на сградата.

Строителството ще продължи 4-5 години. Събарянето на старите сгради върху парцела и подготовката по началото на строителството ще отнемат 18 месеца.

Строят най-високия небостъргач в Лондонското сити

Строят най-високия небостъргач в Лондонското сити


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА