1 305 1

Най-динамично развиващите се градове

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Безспорно класацията на икономически най-развиващите се градове е ценна за всеки предприемач, решил да спечели от търговията с недвижими имоти. В тазгодишното издание се оказва, че на челна позиция е индийският град Бангалор. Сребърният медал е за Виетнам, а бронзът – за Силициевата долина, сочи анализът, изготвен от компанията JLL Cities Research Center. Основно в 134-те изследвани града специалистите са изучавали населението, БВП, въздушните съобщения, инвестициите в недвижими имоти, промишлеността и други.

Основните пет критерия, по които те са оценявали градовете са: привлекателност за инвестиции в недвижимости, влияние на градските власти, развитие на технологиите, начини за решаване на еко проблеми, степента на заплаха от глобаризация.

В Бангалор са концентрирани водещи световни IT и технологични компании. Също така там се реализират голям брой start-up-и, поради което и търсенето на недвижими имоти е високо.

Второто място е за Хошимин, благодарение на това, че там се намират амбулаторни клиники, които осигуряват високо ниво на медицинските услуги. Също така се наблюдава силен ръст на икономиката, активен е и строителният сектор, бързо се развива инфраструктурата.

Силициевата долина продължава да привлича талантливи бизнесмени с цел повишаване на капиталите си и създаване на нови продукти в сферата на програмирането. Регионът се развива бързо, поради което е и на трето място в списъка.

Анализаторите са създали специална таблица на динамиката и измененията на градовете. Ако през 2014 г. в ТОП 3 са били Сан Франциско, Лондон и Дубай, то през тази година те не успяват да влязат дори в ТОП 5.

ТОП 10 на най-динамично развиващи се градове в света

град
1 Бангалор
2 Хошимин
3 Силициева долина
4 Шанхай
5 Хайдерабат
6 Лондон
7 Остин
8 Ханой
9 Бостън
10 НайробиКоментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • БОКО
    Отговор
    1 21:26  20.02.17
    Плевен?

Напиши коментар:


Публикувай