Last news in Fakti

2 Март, 2017 19:11 1 867 1

Първи завод на Boeing в Европа

  • boeing-
  • завод-
  • европа
Първи завод на Boeing в Европа - 1
Снимка: Shutterstock

Авиационният концерн Boeing ще инвестира 24.98 млн. USD в първия си завод за производство на различни части за самолети в Европа. Той ще бъде разположен в Шефилд (Великобритания), където има помещение с площ 7620 кв.м. Там ще се произвеждат компоненти за моделите 737, 737 MAX и 777.

Заводът в Шефилд ще си сътрудничи с този в Портланд (САЩ), където се създават модулите за скоростните системи и самолетните контролери.

Очаква се през 2018 г. в хангара да работят близо 30 души.

Решението на Boeing да построи завод в Европа е продиктувано от желанието за намаляване на разходите във веригата на производство.

Това не е първата инвестиция в изграждане на завод на авиационния гигант. През октомври 2016 г. беше обявено за изграждането на първия завод за строителство на самолети в Китай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патето Яки

    3 1 Отговор
    Ще произвеждаме чушкопек за кухнята на айроплана.