Last news in Fakti

19 Март, 2017 14:15 11 852 5

Продават странни имоти

  • строителство-
  • имоти-
  • остров-
  • град

Изминалата седмица беше белязана с продажбата на „екзотични” имоти – продават остров с име „Тръмп” и град в САЩ. Първият имот може да се придобие срещу 8.75 млн. USD, а вторият – само за 3.5 млн. USD.

На другия край на света – Сидни (Австралия), се оказа, че от години тъне в нищета и се саморазрушава имот, собственост на българската държава. Цената на къщата е 5 млн. USD. Там в периода 1964-2004 г. се е помещавала дипломатическата служба на България.

Продават остров Тръмп за 8.75 млн. USD

Частният остров е с площ 12 хектара и се намира в Тихия океан. Въпреки съвпадението на името, той не е собственост на сегашния президент на САЩ Доналд Тръмп. Как островът е получил наименованието си остава загадка. Бъдещият му собственик обаче има правото да го смени.

ОЩЕ

Влияят ли сътресенията в Европа на имотния пазар

Вероятно голяма част от инвеститорите в имоти, които решават да ги продадат или пък тези, които възнамеряват да придобият недвижимост, си задават въпроса до каква степен политическите и икономически сътресения в Европа дават отражение на пазара. Оказва се, че имотният сектор остава стабилен въпреки наличието на дестабилизация на Стария континент.

ОЩЕ

Продават изоставен град срещу 3.5 млн. USD

Продажбата на цели градове не е рядко срещано явление в САЩ. Поредната подобна продажба е градчето Тиллър в щата Орегон, което се състои от няколко сгради. То може да бъде купено срещу само 3.5 млн. USD, а ако бъдещият собственик иска да притежава и сградата на бившето училище в близост до него, трябва да плати още 350 000 USD.

ОЩЕ

Български имот за $5 млн. в Сидни се разпада

Сградата на българското консулство в Сидни буквално се разпада, пише австралийски вестник. Дипломатическата служба в сградата, която е работила от 1964 до 2004 г., в момента е дом на гризачи и насекоми, пише в. "Уентуърт къриър".

ОЩЕ

Най-скъпият град за строителство в Азия

Хонконг, който беше признат за най-труднодостъпен за живот и работа градски център в света, се оказва и най-скъпият за строителство. Основната причина за това е недостигът на работници. В Хонконг към януари 2017 г. са регистрирани едва 427 000 строители.

ОЩЕ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 55667

    11 5 Отговор
    Ако спечелят социалистите половин БГ ще си накупят нови имоти и автомобили, това е истинската подземна икономика на България

    Коментиран от #2

  • 2 чудесно

    10 5 Отговор

    До коментар #1 от "55667":

    Еми значи лошо няма!!! До сега при тиквата само отбрани вирееха, при социалистите ако ще има за половината българи да крадем, много добре!

    Коментиран от #3

  • 3 benji

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "чудесно":

    Лошото е, че ние няма сме от тая половина.

    Коментиран от #4

  • 4 55667

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "benji":

    Ние които пишеме по форумите никога не сме от "тая" половина, "тая" половина киснат по казината и чалготеките, не ми е ясно защо винаги социалистите им подаряват бюджета
  • 5 Защо ас

    1 2 Отговор
    Кво да му коментирам? ~ На пиян Герги му изяли зелиту, а за дебела КОРНИ никой не се натиска!