2 903 3

Незаконен хостел в посолството на Северна Корея в Берлин (ВИДЕО)

Милена Богданова

Хостел, който е разположен на територията на посолството на Северна Корея в Берлин, продължава да приема резервации чрез интернет и по телефон, независимо от забраната на германското правителство въпросната част от имота да не се използва за търговска дейност, съобщи радиостанция „Свободна Азия”. „Да, резервации са възможни”, цитира агенцията служител на The Cityhostel Berlin, който потвърди, че хостелът работи в обичаен режим. Справка в сайта му показва, че почти всичко е заето до ноември на текущата година.

Забраната на германското правителство датира от 10 май т.г. Тогава министърът на външните работи на ФРГ Мартин Шефер, уточни, че решението е взето не от министерството, а от цялото правителство на базата на резолюция на Съвета за сигурност на ООН от 30 ноември 2016 г., която забранява на Пхенян да използва недвижими имоти за каквито и да е нужди извън дипломатически и консултантски дейности.

Въпросният имот се отдава под наем като хостел от Северна Корея от 2004 г. Най-много The Cityhostel Berlin се ползва от младежи. Цената на нощувка е само 17 EUR за стая, в която могат да отседнат между 4 и 6 души. Закуската е 5.5 EUR. От търговската дейност Северна Корея получава месечно 38 000 EUR.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Hans
  Отговор
  1 13:44  15.06.17
  Такъв външен министър на Германия не е имало! Тогава министърът на външните работи на ФРГ Мартин Шефер,
 • Закуската е 5.5 EUR
  Отговор
  2 14:14  15.06.17
  Не разбирам - хостелът е на територията на посолството, значи е на територията на Сев. Корея - нали?! Какъв е проблемът да го изкарат - посещение с нощувка за културен обмен? ДОбра реклама - 17€ за нощувка ЯКАТА ЦЕНА!!!
 • гост
  Отговор
  3 12:02  16.06.17
  На някой високопоставен комунист му е дошла бизнес идеята...

Напиши коментар:


Публикувай