Last news in Fakti

20 Юни, 2017 06:21 1 661 0

Мадона си търси жилище в Португалия

  • мадона-
  • португалия-
  • имот-
  • покупка
Мадона си търси жилище в Португалия - 1
Снимка: Shutterstock

Няколко имота в Лисабон и околностите е огледала Мадона през месец май. Сред тях е бил дворец, който доскоро е принадлежал на най-богатия човек в Португалия – Антонио Шампалимо, съобщават от агенция Sotheby’s International Realty. „Това, че Мадона си търси имот в Португалия не само подгрява лисабонския пазар, но и този на цяла Португалия", коментират анализатори.

Едва ли може да се твърди същото и за местните жители. От 2012 г. досега цените на имотите са се повишили с 35%, като през 2016 г. са достигнали нива от 2300 EUR/кв.м. Това е най-високият показател от 2007 г. досега, сочат данните на компанията Confidencial Imobiliario и води до повишаване процента на португалците, които не могат да си позволят собствен дом.

Ръстът на цените е продиктуван и от интереса към покупката на имоти от страна на световноизвестни личности, сред които Моника Белучи, която си купи къща в Лисабон и футболистът на „Манчестър Юнайтед” Ерик Кантона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА