Last news in Fakti

6 Декември, 2011 14:10 3 452 0

Вносът от Бавария е близо 190 млн. EUR

  • бавария-
  • българия-
  • василев-
  • внос-
  • износ
Вносът от Бавария е близо 190 млн. EUR - 1
Снимки: М. Богданова

За първите осем месеца на тази  година вносът на Свободна държава Бавария у нас възлиза на почти 190 млн. EUR. За цялата минала година стокообменът между двете държави е бил над 583 млн. EUR, което е ръст от 11.5% спрямо предходната година. Това отбеляза по време на връчване на наградите на представителството на Бавария в България за 2011 г. д-р Митко Василев, главен управител на Германо-българската индустриална и търговска камара.

В категорията „Българско предприятие с добри икономически контакти с Бавария” беше отличена „Адвал” АД. Фирмата е специализирана в тунелно строителство и укрепващи конструкции. Участва в изграждането на тунели в Германия, Испания, Гърция и България. У нас тя е основен изпълнител в строителството на столичното метро. За по-малко от десет години е изградило над 50 км. метро, магистрални, железопътни и хидротехнически тунели.

В категорията „Баварско предприятие с успешно развита дейност в България” тазгодишната нагада получи „Хамбергер България” ЕООД. Създадена е през 2006 г. като дъщерно дружество на германската компания „Хамбергер Индустриверке”. Към момента тя е най-големия производител на санитарни продукти в Европа. 94% от производството й се изнася в държави от Европа, Азия и Африка.

Валентин Трашлиев – изпълнителен директор на „Адвал” АД и Николай Петров – управител на „Хамбергер България” ЕООД получиха Наградата на представителството на Бавария в България за 2011 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА