3 283 1

Солена глоба за наемодатели

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Солена глоба в размер от 20 000 EUR до 40 000 EUR очаква всеки собственик на апартамент или вила на Балеарските острови, който е решил да го отдава под наем на туристи незаконно. В частност става дума за лица, които ползват платформата Airbnb.

Наемите на островите скочиха до небесата. В същото време се наблюдава дефицит на пазара в резултат, на което местното население изпитва затруднение при намирането на имот за живеене. Така например, с 40% са се повишили наемните нива за последните 5 години в Палма де Майорка.

Най-силно предлагане в Airbnb се наблюдава на имоти на Ибица. Тук на всеки 30-ти жител се пада по една туристическа квартира, сочат данните на местни агенции за недвижими имоти.

Забраната да се отдават имоти под наем от собственици, които не разполагат с лиценз беше въведен още през 2012 г. Всички усилия за контрол над нелегалните наемодатели обаче останаха без резултат. Сега властите обявиха, че ще налагат глоби в размер между 20 000 EUR и 40 000 EUR. А нарушителите не са малко. Само на Майорка 70% от ваканционните имоти се отдават незаконно под наем.

Глобата от страна на платформите за резервации, като Airbnb и Homeaway, също ще могат да налагат глоби, които достигат 400 000 EUR.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ИНСПЕКТОР
    Отговор
    1 15:34  11.08.17
    И НАШИТЕ ТОВА ГИ ЧАКА В СОЗОПОЛ,НЕСЕБЪР,,И МИ СЕ ПРАВЯТ НА ХОТЕЛИЕРИ,ЕДНА ГЛОБА И СА ДО ТУК,А НИЕ БЪЛГАРИТЕ ОБИЧАМЕ ДА ТОПИМЕ И ДОНОСНИЧИМ!

Напиши коментар:


Публикувай