2 686 5

Германия е най-добра за инвестиции

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Инвестициите в търговски и офисни имоти на европейския пазар възлизат на 43.3 млрд. EUR през второто тримесечие на текущата година. За първото полугодие те са общо 90.3 млрд. EUR. Това е с 8% по-малко в сравнение с първите шест месеца на 2016 г.

Въпреки спада на редица ключови пазари инвестиционният интерес се е запазил на високи нива. Германия е водеща държава сред северноамериканските предприемачи. Холандия и Испания е привлекателна за европейските инвеститори, тъй като наемните нива там отчитат стабилно покачване, съобщава специализираното издание PropertyWire.

Вложенията към Великобритания са значително по-малко в сравнение с миналата година, независимо от значителното увеличение на китайските инвестиции. Причината е Brexit.

С 4% са се увеличили инвестициите в офис имоти за първото полугодие на текущата година в сравнение със същия период на миналата. До голяма степен ръстът се дължи на стабилността, която е афиширал германският пазар, както и активизирането на испанския.

Амстердам и Мадрид са пазарите, в които се отчита значително увеличение на наемните нива на офис имоти. Франкфурт, Милано, Париж и Стокхолм са в групата на пазарите с умерен ръст на наемите. Спад от 13% се наблюдава при рентата в лондонския Уест Енд.

С 0.7% се е повишил Индексът за офис наеми на Knight Frank през второто тримесечие на текущата година в сравнение с първото. В доклада на консултантската компания се посочва спад в предлагането в резултата, на което наемните нива ще продължат да нарастват. Това се отнася най-вече за пазарите в Германия, Холандия, Испания и Швеция.

Най-добрите градове за инвестиции в търговски имоти са Мюнхен и Франкфурт.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • СССР
  Отговор
  1 14:19  25.08.17
  Другари защо Германия да е най-добрата а не Русия - нали спечелихме войната ?!?

  Коментиран от #3, #5

 • Грую
  Отговор
  2 14:30  25.08.17
  Ама моля Ви се как така Германия? Цяла държава ! Най-доброто място за инвестиции беше КТБ и то в България. Що пари пое това начинание и що се прахосаха. Не беше обаче чак толкоз безответно и безследно, защото доста хора с насълзени очи се обадиха в защита на тази грандиозна кражба, чудейки се "Ама как така, няма ли да има продължение?". Хресаха им на тези хора "инвестициите".
 • Сърп и Чук
  Отговор
  3 14:33  25.08.17

  До коментар #1 от "СССР":

  И мен това ме гложди, другарю. Баба Меркел само може да се учи от блестящата (най-вече вътрешна) политика на нашия стоманен лидер.
 • Водка на корем в СССР
  Отговор
  4 17:08  25.08.17
  Всеки нормален бизнесмен ще инвестира в стабилна държава.Само измамници и крадци инвестират в България.В Русия пък никой не ще да инвестира и живее.Даже богатите руснаци бягат в САЩ и Европа.
 • 5 22:43  25.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай