6 168 4

Архитектурно предизвикателство (СНИМКИ)

Милена Богданова

С всяка изминала година сред архитектите все повече набира популярност съчетаването на стари сгради и нови материали. Последният пример е къща в Шотландия. Външно тя изглежда като монолитна постройка.

Архитектите от Nathanael Dorent и Lily Jencks Studio са решили да съчетаят невъзможното. Те са вписали ултрасъвременна къща в руините на селскостопанска каменна постройка от XVIII век. Имотът изглежда доста странно.

Външната облицовка на сградата е направена не от обикновена дървесина, а от използвана хидроизолационна мембрана на основата на каучук. Отдалече къщата изглежда като бункер.

Интериорът е решен в бежовата гама, което е в пълна противоположност на външния вид на сградата.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ташунко
  Отговор
  1 09:21  23.10.17
  А кравите и овцете къде са, а й куче няма.
 • ЯИзкарайГаноГоведата Говедата
  Отговор
  2 10:29  23.10.17
  Човека е искал да запази бащината си къща, или Титан му е отказал контейнер, то гьола далеч, те пък зелени, немогат и там изхвърля. до #1: Ти знаеш, гледал си ония филми на богати немски наследници, които намират там половинките си в замък за трети брак. Обикновено като тръгне да бяга с мерцедеса и минава стадо и той се разколебава, тя го догонва с рейнджа по вълнена фанела и заживяван мирно и щастливо! Хайванчетата са отстрани до фотаджията. Извън кадър, както и бритиш прованс хомосешуъл - т.е. местните. Не усещташ ли миризмата?
 • Gentleman
  Отговор
  3 15:52  23.10.17
  Слушайте селяни, Кравите и овците на Запад живеят в кравефермите и овцефермите, и не не спят в одаите при децата и жените.
 • Различен
  Отговор
  4 18:46  24.10.17
  Въй, голяма простотия! Футуристично, абсолютно непрактично, трудно за отопление и си от стая в стая. Не в това е бъдещето. Просто са решили да се направят на интересни!

Напиши коментар:


Публикувай