7 628 6

Дворец на 18 кв.м. (СНИМКИ)

Милена Богданова

При споменаването на „малко жилище” първата асоциация е, че става дума за тесен, тъмен, неудобен и с неатрактивен интериор на въпросния имот. Това, обаче, което са направили интериорните дизайнери с жилище от 18 кв.м. оборва всички негативи, които този тип недвижимости носят със себе си.

Някои хора не могат да понасят белия цвят, макар в някои случаи, той да е единственото спасение. Ако все пак този цвят навява спомени за болничната атмосфера, то тогава собственикът на имота може да се насочи към неговите нюанси. Пример за това може да е слоновата кост.

Тази шведска квартира е с разгъната застроена площ от 18 кв.м. и интериорът й е оформен в светлата ценова гама. Хармонията и балансът са достигнати благодарение на използването на топлите вариации, както и на допълнителни декоративни елементи. Пастелните нюанси на белия цвят и бархетните възглавници отлично се вписват в бежовите оттенъци на интериора.

Не по-маловажна роля играе и разположението на помещенията. В разглеждания случая тя е неправилна, но това е в плюс. Сградата, в която се намира въпросното жилище, е построена през 1911 г. Тогава акцентът е бил не върху вътрешното разпределение, а върху външната красота и архитектурата на фасадата на постройката. Така се е получило, че основният недостатък на жилището е бил неговата малка площ, а предимството прозорците под формата на арка. Благодарение на това помещенията са изпълнени с естествена светлина. Това помага визуално стаите да изглеждат по-големи. Вечерно време се използват няколко варианта на осветление.

При малките жилища един от основните проблеми е къде да се съхраняват вещите. За стандартен шкаф очевидно трудно ще се намери място в жилище с площ от 18 кв.м. В случая дизайнерите са решили проблема като са използвали подпокривното пространство, където са организирали ниши за съхранение на вещи.

Малката кухня не означава непременно неудобна. В това шведско жилище е представен елегантен мини вариант на кухня. Използван е изкуствен мрамор, както и компактна техника. Всички предмети са „скрити” в елегантни мини шкафове. Трапезарията заема малко пространство.

Жилището не изглежда тясно или малко. Всичко е измислено до последния детайл – цвят, разположение на мебелите, удобна система за съхранение на вещите, както и други компактни решения.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 16:10  12.01.18
  добре оразмерено жилище и за 18кв.м. има всичко необходимо. Но чак дворец не е.
 • Именно
  Отговор
  2 21:21  13.01.18
  и няма как да е 18кв.м Бил съм в "апартамент" от 23кв.м и беше около половината на това.
 • vomit
  Отговор
  3 07:54  14.01.18
  От гараж са направили жилище
 • Morgoth
  Отговор
  4 18:01  14.01.18
  Отвъд белия цвят, който "отваря" помещението и широкообектиния фотоапарат използван за изкривяване и създаване на усещането за двойно повече площ, това си е една доста тясна студентска стая.
 • Я. Петров
  Отговор
  5 00:47  15.01.18
  Бази Боже сляпо да прогледне 18 кв.Дворец.
 • NONA
  Отговор
  6 12:04  03.02.18
  КЪДЕ СА СНИМКИТЕ ????

Напиши коментар:


Публикувай