11 785 8

Перфектната малка къща (ВИДЕО+СНИМКИ)

Милена Богданова

Всеки сам за себе си решава жилищния си проблем. Някои с години изплащат ипотечен заем, други се устройват в къщата на родителите си в провинцията, а трети проявяват невероятна креативност и превръщат в удобно жилище на пръв поглед невъзможни обекти. Малко са тези, на които ще им дойде на ум, че контейнер за пренасяне на товари може да бъде превърнат в отличен имот.

Влизайки в него човек попада в просторна стая. Подът е с ламиниран паркет, стените са боядисани в светли тонове, за да придават визуално повече пространство. Таваните също са доста високи.

В тази нестандартна къща има дори дневна, спалня и кухня. Алтернатива на прозорците са големите отвори за вкарване на стоката, издълбани в покрива.

В спалнята спокойно могат да се настанят двама души. В нея няма шкафове и табуретки – само най-необходимото. За да се уголеми визуално помещението са използвани огледала. Кухнята е решена в светло сини тонове, а подът – в жълтата гама В помещението има хладилник, електрическа печка с фурна и шкафове, които са така разположени, че да не заемат пространство. Може да звучи невероятно, на тази малка площ има баня и душ кабина.

Интересен е фактът, че преди време собственик на подобен имот го е обявил на търг с първоначална цена от 99 цента. Стойността на подобен имот е средно 50 000 USD.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бате Б
  Отговор
  1 07:15  16.01.18
  Много хубава статия да се научи нашият материал, между които и Аз самият, как с малко средства и въобръжение може човек да живее хубаво. Все пак ако кисне в кръчмата няма как да го почуства
 • Анонимен
  Отговор
  2 07:58  16.01.18
  Поредната простотия на запада. Там като не им стигат средствата за покупка на имот тук не е така, защото при нас не е толкова скъпо. За контейнерчето мога да кажа че лятото ще е горещо а зимата студено.

  Коментиран от #3

 • Христо
  Отговор
  3 09:13  16.01.18

  До коментар #2 от "Анонимен":

  То за това има топлоизолация бе!!!!

  Коментиран от #5

 • Morgoth
  Отговор
  4 09:20  16.01.18
  От край време подобни фургони се използват за жилища. Хора от последните наводнения все още живеят в такива. Може и да изглежда добре, но изолацията му е нулева - все едно си на полето. Този метал лятно време се нагрява и преди полунощ вътре не се влиза. Зимата пък трябва да хабиш неимоверно количество ток за да го затоплиш, а влагата директно се стича по стените. Така че нито студенстската квартира е замък (както я кръстихте на предната публикация), нито фургона е дом, това е само временен заместител при бедствия.

 • Morgoth
  Отговор
  5 09:26  16.01.18

  До коментар #3 от "Христо":

  На този фургон таква определено липсва. И ще ти изпреваря въпроса - не няма вътрешна. Тя би стеснила още повече пространството и би събрала всичката влага между себе си и металните стени, след което ще хване мухал, ще се разсмърди и ще трябва да се махне.
 • гост
  Отговор
  6 10:05  16.01.18
  Има разлика от контейнер до контейнер. Това на снимката е хладилен контейнер за превоз на стоки през океаните. Те имат много добра изплация и точно затова се използват за живеене, не е заради компактната им форма. У нас тези, които ги раздават на бежанци и бедстващи нямат общо и са пълно хабене на средства и енергия. Аз съм работил в подобен контейнер и вътре е ужасно, особенно ако няма климатизация, какъвто беше моят случай.
 • фарадей
  Отговор
  7 15:03  16.01.18
  И все пак да се живее в такъв контейнер е крайно нездравословно ...особенно за сърцето ..което работи в тъй наречения фарадеев кафез---метален екран който силно намалява въздействието на земното магнитно поле от което сърцето има нужда ...при продължително живеене разбира се

  Коментиран от #8

 • Да да
  Отговор
  8 21:25  20.02.18

  До коментар #7 от "фарадей":

  Тия в панелките на 15-ия етаж по-добре ли са?

Напиши коментар:


Публикувай