2 443 0

Къде на Изток да се купуват имоти

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Милена Богданова

Петте града, които оглавиха класацията за най-пересктивни от гл.т. на покупката на недвижими имоти през 2018-а, са Сидни, Мелбърн, Сингапур, Шанхай и Хошимин. Най-бурно развитие пазарът ще претърпи в Сидни, Хошимин, Мелбърн, Шанхай и Шънджън. По данни на индекса Emerging Trends in Real Estate® Asia Pacific 2018 инвеститорите от Филипините и Индонезия мигрират на развиващите се пазари. Новата дестинация, която предизвика интерес у тях, е Виетнам, който по мнението на редица експерти може да стане следващият Китай.

Австралия е успяла да задоволи потребностите на инвеститорите и строителите. Ключовите за пазара на недвижими имоти градове съчетават в себе си привлекателност, стабилна инвестиционна среда с относителна добра текуща доходност и перспективи за силен ръст в наемния сегмент за в бъдеще.

Целият източен регион се характеризира с ожесточена конкуренция на активите и това променя сектора в неочаквана посока. Така например, предприемачите мигрират на пазари, които доскоро не са били популярни, като проекти за достъпни жилища, обекти за отдаване под наем, както и студентски общежития и старчески домове.

Друга тенденция, която набира скорост, е бързото възникване на общи работни помещения (open space).Напиши коментар:


Публикувай