Last news in Fakti

27 Март, 2018 14:23 1 721 2

Китай с още по-строги правила на имотния пазар

  • китай-
  • спекуланти-
  • сделки-
  • цени-
  • ограничения
Китай с още по-строги правила на имотния пазар - 1
Снимка: Shutterstock

Правителството на Китай е готово с пакет от мерки за въвеждането на по-строги правила на пазара на недвижими имоти. Известно е, че новите правила ще ударят най-много спекулантите, които са заподозрени в незаконни действия. Борбата с тях, според китайските власти, ще помогне за ръст на икономиката, която е силно зависима от сектора на недвижимите имоти. „Апартаментите трябва да се използват за живеене, а не за извършване на спекулативни сделки”, казва президентът Си Дзинпин.

Инициираното на реформите в областта на недвижимите имоти идва точно от лидера Дзинпин, който наскоро получи вечна власт в страната. Сред предложените от него промени са ограничаване на спекулативните сделки с недвижимости, мерки за стимулиране на наемния сектор, въвеждането на данък върху недвижимото имущество. Продажбата на земя остава най-големият източник на доходи за местните органи на властта, а инвестицията в недвижими имоти представлява 1/3 от всички вложения в Китай.

През последните 10 години председателят на Китайската Народна Република овладяваше поскъпването на имотите чрез въвеждането на политически ограничения. Това се случи и в Пекин, и в Шанхай през 2017 г., където бяха въведени драстични ограничения. Сега правителството е решило да спре колебанието в цените и да въведе „дългосрочен механизъм на собственост”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гражданин на България

    3 2 Отговор
    браво на китайците
  • 2 гост

    0 1 Отговор
    Накрая всички имоти ще се вземат в полза на държавата и ще се отдават под наем за благото на народа, а спекулантите ще плачкат.