Last news in Fakti

9 Април, 2018 09:21 1 258 2

Ето кога откриват първия космически хотел (ВИДЕО)

  • хотел-
  • космос

Компанията Orion Span заяви, че възнамерява да открие първия в света космически хотел през 2022 г. Едномодулната орбитална станция с име Aurora Station ще е първият луксозен космически хотел. По думите на президента на компанията Франк Бъгнър днес има голямо търсене на космически туризъм. „На година в NASA поскъпват по 18 000 заявки за космонавти. Съществува реален сегмент на хора, които искат да изпитат чувството на това да си космонавт”, казва той.

Плановете на компанията е първоначално в орбита да изпратят един модул с капацитет до шест души, включително двама члена на екипажа. Хотелът ще бъде готов за работа веднага след успешното му излизане в орбита. По думите на Бъгнър, разработването на подобен модул може да струва десетки милиони долари.

Престой от 12 дни ще струва на един гост 9.5 млн. USD. В цената влиза и предварителен тримесечен курс на подготовка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 скобар

    1 0 Отговор
    ХАЙДЕ БАРОВЦИ ЛИТВАЙТЕ И ДА СЕ НЕ ВЪРНЕТЕ НА-ДОБРЕ!!!
  • 2 Боби свищов

    0 0 Отговор
    Спестил съм левец мога да си го позволя за 50 годишния юбилей не остана много до тогава поне да видя и аз,нещо то друго няма поне това после с някой продажба ще оправя пак сухия лев