Last news in Fakti

26 Април, 2018 11:11 11 165 1

Как се продава бързо имот във Великобритания

  • великобритания-
  • продажба-
  • жилище-
  • къща-
  • руснаци
Как се продава бързо имот във Великобритания - 1

Сложната политическа обстановка в света принуждава много хора, които са купили имот зад граница, да го продадат. Най-пресният пример за това са отношенията между Великобритания и Русия. След скандала „Скрипал” те се обтегнаха до максимум и много руснаци, купили имоти на Острова, искат бързо да се разделят с тях. Как това да стане бързо и безболезнено? Ето и някои съвети на специалисти:

1. Намиране на „близък” купувач.

Както показва практиката, минимизирането на загубите от продажбата на имот може да се постигне, ако той е бил купен на адекватна цена в добър квартал. Добре е ако към въпросното жилище или къща проявяват интерес съседи или роднини на съседите. Тъй като предложенията са много, е важно да се намери купувачът, който ще хареса именно този имот и именно на това определено място. Целта е да се намери мотивиран купувач.

2. Да се намери купувач, който обича уюта и хармонията.

Необходимо е къщата или жилището да са добре изчистени и подредени, за да могат да се направят добри снимки. Именно снимките са тези, от които потенциалният купувач ще придобие първи впечатления за имота. Може също така да се начертае схема с помещенията и тяхната площ.

3. Да се определи правилната цена.

Във Великобритания практиката е тя да се определя след като собственикът, който иска да се раздели с имота, се срещне с няколко посредника и поиска тяхното мнение. Не е добре още на първа среща с тях да се сключва договор, тъй като това може да се окаже подозрително за агенцията.

4. Да се даде максимална по британските правила отстъпка.

Именно добрата отстъпка е отлична възможност бързо да се продаде имота. При това е важно да се разбере и помни, че за Великобритания отстъпка от 10% е рекордна. Обикновено дискаунтът се движи в рамките между 2% и 4%.

5. Използване възможността на аукциона.

Ако имотът е нестандартен и собственикът иска бързо да го продаде независимо от цената, то той може да го обяви на аукцион.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Djend

    0 0 Отговор
    Каакви имоти купуваха в България поданиците на кралицата.Първата вълна е спекулативнаКупуват се апартаменти на морето.Очакваха бърза,лесна печалба.И естествено обратно на острова.Много от тези жилища си стоят непродадени.Обявити For Sales украсяват цялото ни черноморие и стават на парцали.Клиенти няма.Единствено някои много смели руснаци биха си купили такъв имот,след яка корекция надолу.Другата категория са бедняци заселващи стари,изоставени селски въщи за 5000-10000 лева.Пред такива'' сериозни,,инвеститори умираме от умиление.!А колко холандци,шведи или французи са си купили жилище в България?