3 424 3

Най-новият модел жилище (ВИДЕО)

Милена Богданова

При споменаването на думите „Хонг Конг” и „жилище” първото, което изплува в съзнанието на хората, които работят в сферата на недвижими имоти или се интересуват от нея, е, че това е градът с най-високи цени на квадратен метър жилищна площ в света. Този факт не е предизвикателство само за купувачите (местното население буквално не може да си позволи собствен дом), но и за архитектите. Последните разглеждат мегаполиса като място, на което могат да експериментират мини жилища.

Най-новият модел места за обитаване, след микро- и нано-жилищата, се нарича О-Роdѕ. Площта им е не повече от 9 кв.м. Първият подобен дом е получил разрешение за строеж през април тази година в град Шънджъ. Идеята е да бъдат създадени малки и ценово достъпни жилища. Всеки мини имот се състои от две помещения.

Основният материал е ... водопроводна тръба. Две са основните му предимства – евтин и с добра изолация. Всяко „кръгло” жилище разполага с бюро и маса за хранене, рафтове за книги, канапе, което се преобразува в легло, хладилник, микровълнова печка и климатик. В другото помещение се намира банята с тоалетна и душ.

Цената на имота, който буквално може да бъде разположен навсякъде в града, е 15 000 USD. За тези, които искат да го наемат, а не купя, месечната рента е 400 USD.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Баш майстора
  Отговор
  1 19:25  22.05.18
  И когато след време дойде правилният инвеститор, за да построи мол например, няма до е необходимо да обезщетява никого- само маха клинчетата на първата тръба и всички "къщички" си заминават сами.
 • Мошен Таракатиян
  Отговор
  2 23:03  22.05.18
  Изработвам чудесни функционални къщи от кашон от бойлер и две големи торбички от джъмбо,мобилни са,и даже при по-силен вятър пренасянето им става без физически усилия!Отопление не се налага,поради малкия обем,топлината на тялото на обитателя е достатъчна,е, поне през половината година.Цената е пет хиляди долара,три пъти по-евтино от горните,срока на изработка е 25 мин след превеждане на 50 процента авансово плащане.Освен това работя като инвестиционен посредник,давам уроци по лечебно гладуване и лечение с урина и свидетелствам в съдебни спорове в цялата страна.При интерес,офисът ми е на пазара,зад затворената барака за гоблени и мюлета!

  Коментиран от #3

 • Браво
  Отговор
  3 00:06  23.05.18

  До коментар #2 от "Мошен Таракатиян":

  Страхотен си, колко малко останаха хората с такова чувство за хумор

Напиши коментар:


Публикувай