2 420 2

Екзотична държава привлича инвеститори

Екзотична държава привлича инвеститори
Снимка: Shutterstock

Цените на имотите в Панама са средно с 10% по-ниски от пика през 2008 г. Независимо от ръста на продажбите стойността на квадратен метър жилищна площ се понижи най-вече поради спадът на наемните нива, обясняват специалисти.

„Най-лошите време за местния пазар на недвижими имоти са зад гърба ни. Броят на продажбите стабилно расте, като значително повишаване имаше през втората половина на 2017 г. В същото време цените не бързат да се повишават, поради нестабилния пазар в сегмента на наемите”, казва Люси Хейнс, собственик на агенция Panama Realtor.

Повечето чуждестранни купувачи търсят имоти в известни локации като Punta Pacifica, Cinta Costera и Costa Del Este, както и в двата нови комплекса – Ocean Reef и Santa Maria. Цената на квадратен метър жилищна площ варира между 1610 и 2150 USD в зависимост от района, вида жилище и дали е ново или старо строителство. Луксозните имоти се търгуват в широкия диапазон от 300 000 USD до 2 млн. USD. В района на тихоокеанското крайбрежие къщи с две или три спални се продават срещу 200 000-400 000 USD.

Сред чуждестранните инвеститори най-многобройни са гражданите на САЩ и Канада. Следват тези от Венецуела, Колумбия, Бразилия, Русия, Франция, Германия, Испания и Италия. Болшинството от купувачите са пенсионери. В последно време се наблюдава приток и на китайски купувачи, след като между двете държави бяха установени дипломатически отношения през 2017 г.

Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

 • Банановият рай

  Банановият рай

  Всяка година водещи специализирани издания и консултантски компании в областта на недвижимите имоти съставят класация на най-добрите места за ...
  28.05.2013
  2 722
  3
 • Европейците се насочиха към Латинска Америка

  Европейците се насочиха към Латинска Америка

  За европейците Латинска Америка определено не е най-близкото място за отдих, камо ли за покупка на недвижим имот - транспортът е скъп, полетът трае ...
  25.02.2011
  6 235
  9

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • КостаРика
  Отговор
  1 15:13  15.08.18
  Благодаря, но точно на екватора, в латино страна, индианци, гаден климат и природа, развиваща се страна, бъкана сигурно с корупция, наркотици, диващина. ще се въздържа.
 • ДОКО
  Отговор
  2 11:09  16.08.18
  ТУК И СЕГА Е МОМЕНТА ПАРТИЯ ГЕРБ ДА ЗАМИНЕ И ДА ИНВЕСТИРА В ТАЯ ДЪРЖАВА..ВИЖДАМ ГОЛЕМОТО БЪДЕЩЕ АКОТ В ПАНАМА СЕ ЗАСЕЛЯТ БОЙКО ЦЕЦКО ЦЕЦКА И ЛИЛИТО ЗАБРАВИХ И АНТОН ТОДОРОВ..

Напиши коментар:


Публикувай