6 130 5

Къщите на най-богатите хора на света (СНИМКИ)

Милена Богданова

Всеки ден научаваме пикантни подробности относно живота на най-богатите хора на планетата. С кого са били, какво са направили, как са били облечени. Малко обаче се говори за това къде живеят и колко струват шикозните им къщи. Ето как изглеждат имотите, които обитават ТОП 5 на най-богатите хора на планетата според Forbes.

5. Лари Елисън

Мечтата на богаташа е да била да се почувства като японски император. Това е и основната причина неговата къща да изглежда по този начин. Тя се намира във Ванкувър (Канада) и струва 20 млн. USD. Имотът е точно копие на резиденцията на японския император от XVI в. Няколкото сгради са разположени на брега на изкуствено езеро, заобиколени от градина с декоративни композиции от камъни и дървета.

4. Бернар Арно

Къщата му се намира на Лазурния бряг. По-голямата част от живота си президентът на концерна LVMH Moët Hennesy — Louis Vuitton, прекарва във Франция. Заедно със семейството си живее в луксозна вила с изглед към морето.

3. Уорън Бъфет

Къщата му е скромна и с вкус. Купена е едва за 31 500 USD през 1958 г. Явно тя се харесва и днес на изпълнителния директор на Berkshire Hathaway, след като един път каза: „Ако вие сте собственик на нещо най-малко 10 години и то не ви носи удовлетворение, не си струва да го държите и 10 минути повече”. Къщата на Бъфет, която се състои от пет спални, се намира в Омаха (Небраска) в квартал, в който живеят основно представители на средната класа. Също така милиардерът има и имение в калифорнийския град Лагуна Бийч на стойност 4 млн. USD.

2. Бил Гейтс

Къщата на богаташа се смята за една от „най-умните” на планетата. Колко са устройствата в имота може да каже единствено неговия собственик. Системата за управление контролира микроклимата в къщата и създава оптимални условия за живот на обитателите му. Всеки гост на Гейтс получава RFID чип, който контролира всички необходими устройства със самото приближаване на притежателя им – отключва врати, пуска осветлението, специална система пръска аромат в съответствие желанията на госта. Дори фонтанът във вътрешния двор започва да работи, когато човек се приближи към него. Гостът може да влезе само в тези помещения, за които собственикът е дал разрешение. Гостите биват следени от видеокамери, но при появата на Гейтс те се изключват автоматично.

1. Карлос Слим Елу

Той е собственик на една от забележителностите на Ню Йорк – къщата „Дюк Семанс” на 5-то Авеню. Магнатът е купил имота срещу 44 млн. USD. Това е била най-скъпата сделка на пазара на недвижими имоти в Ню Йорк за 2010 г. „Дюк Семанс” е построена през 1901 г. От тогава сградата е сменяла няколко пъти собственика си. Къщата е реновирана, но е запазила оригиналната си фасада.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Анонимен
  Отговор
  1 14:01  19.08.18
  В три кладенци имам по хубава
 • Дам
  Отговор
  2 14:26  19.08.18
  В случая, по принцип е в British Columbia, BC.
 • Унуфри
  Отговор
  3 14:48  19.08.18
  Явно не сте ходили в Бояна ,Драгалевци ,Симеоново и тн, да не се окаже че най богатите хора са в Бг.
 • Покрив и храна,другото е чалга
  Отговор
  4 15:18  19.08.18
  Ала бала ...на Бъфета е супер....хубава уютна къщурка ...ако имаш сто спални дали има смисъл...мойта на село е с четири,на 90 години с гредоред има място и мишките да притичват...
 • Тест
  Отговор
  5 17:56  19.08.18
  Къщата, която продадохме на село беше по-добра. На 2ра главна, на асфалт, 2 декара имот с УПИ. Влизаш и живееп.

Напиши коментар:


Публикувай