4 330 1

Все по-малко имоти се купуват с цел инвестиция в Испания

Все по-малко имоти се купуват с цел инвестиция в Испания
Снимка: Shutterstock

В резултат на промени на испанското законодателство, касаещо краткосрочното отдаване под наем на жилища и желанието на властите да бъде съкратен броят на курортните обекти, все по-малко испанци са на мнение, че покупката на имоти с цел отдаването им под наем на чужденци, е перспективен бизнес. Плюс това става все по-трудно да се изчисли доходността от подобно вложение.

По данни на El Pais, 28% от испанците са собственици на повече от едно жилище. А половината от въпросните втори имоти се отдават под наем. Истината е, че повечето испанци предпочитат дълготрайното отдаване под наем. 37% от недвижимостите се отдават под наем именно на този принцип. 17% се ориентират към туристическия сектор.

През текущата година 21% от купувачите възнамеряват да придобият имот именно с цел инвестиция, сочат данните на изследване проведено от Fotocasa. За сравнение, през 2017-а този процент е бил 34%. Седем от десет души са заявили, че ще купуват жилище с цел собствено ползване. Разглеждайки данните по региони, то този процент бележи ръст от 2% във Валенсия и Каталуния и спад от 2% в Андалусия.


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Пламен
    Отговор
    1 13:28  20.08.18
    Ще спадат, нормално. Нали новият "път на коприната" от там тръгна. Кой да инвестира в маймунски град, ще отиде в Африка...

Напиши коментар:


Публикувай