18 Октомври, 2018 18:21 2 127 3

Боршош инвестира в арт пространства

  • боршош-
  • инвестиции-
  • заведения-
  • имоти-
  • софия-
  • култура

Културни заведения

Боршош инвестира в арт пространства - 1
Снимка: Shutterstock

След месец (бел. ред. на 12 ноември 2018 г.) Софийски градски съд за трети път ще се опита да даде ход на делото срещу Мирослав Боршош. В него той и бившият председател на Съвета на директорите в НДК – Валентин Кръстев, са обвинени в длъжностно присвояване в особено големи размери, безстопанственост и сключване на 15 неизгодни сделки. Според прокуратурата двамата са похарчили неправомерно над 3.4 млн. лв. от отпуснатите пари за ремонта на НДК.

Боршош обаче още сега влиза в новините с това, че открива заведения, досущ като тези в НДК на различни локации в София. Първото е арт кафене, което на практика е клонинг на „Перото” в НДК. То се намира на ключово място в центъра на София на бул. „Васил Левски” и ул. „Раковски”. Другият обект отново е културен и се помещава в комплекса срещу БНТ – „Сан Стефано плаза”. Идеята е мястото да се превърне в дом на независими кинопроекти, арт събития, но в същото време да работи и като кафене. На каква сума възлизат двете инвестиции не е ясно. Също така не е известно дали Боршош има партньори в бизнеса или не.

По непотвърдена информация, бившият директор на НДК преговаря и за трети имот, в близост до „София прес” на ул. „Славянска”. То също трябва да е в областта на културата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 vvvvv

    4 0 Отговор
    Обектите са празни, но сигурно се чистят парите от рушвети. Всеки, занимаващ се със заведения знае, че ще са на загуба. Те са винаги празни от отварянето си.
  • 2 духайте борша

    6 0 Отговор
    Който инвестира в бъчви сега има пари за заведения ! Ако имахме държава до сега трябваше да е инвестирала да го прати ведно "арт заведение " да чука камъни и да ходи с фешън костюм на райета !

    Коментиран от #3

  • 3 Петко Сертов

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "духайте борша":

    Лошото е че в Герб има много Боршовци а в БСП са само Боршовци