18 Октомври, 2018 20:56 6 919 7

Ремонт на старото жилище, а не покупка на ново

  • сащ-
  • жилище-
  • ремонт-
  • покупка

Предпочитания

Ремонт на старото жилище, а не покупка на ново - 1
Снимка: Shutterstock

Да ремонтирате старото жилище или да купите ново? Собствениците на този тип недвижими имоти в САЩ определено предпочитат да ги ремонтират, а не да ги сменят, най-вече поради размера на авансовите плащания, които имат, както и нежеланието да губят време и сили за смяна на дома.

Над 75% от американците предпочитат да вложат парите си в модернизиране на сегашния си дом, а и те са доволни от това, което притежават в момента, сочат данните на изследване проведено от Zillow. Тенденцията е особено характерна за възрастни американци и тези, които скоро ще излязат в пенсия: 87% на възраст над 55 години и 91% от пенсионерите заявяват, че ще реновират дома си, а няма да харчат пари за придобиването на нов.

Малко над 80% от анкетираните заявяват, че обичат жилището си, а 63% не планират да го продават. Основната причина е, че не искат да си създават главоболия по преместване.

В изводите от анкетата е записано, че липсата на желание да се смени жилището може да се дължи и на продължаващия дефицит на този вид имоти на редица места в САЩ. На национално равнище броят обекти, обявени за продажба, отчитат спад вече 43-ти пореден месец, макар през последните месеци темповете на спад на предложенията да се е забавил.

Друг фактор, който може да окаже влияние при вземането на решение от страна на собствениците да ремонтират стария си дом, вместо да купят нов, е ръстът на лихвените проценти по ипотечните заеми. От началото на текущата година лихвите се увеличиха с 90 базисни пункта, а собствениците, които са с ниски лихви, е напълно възможно да не поискат да загубят това предимство като си купят имот с жилищен заем, чиято цена ще е по-висока.

Най-малко желание да се местят да живеят на друго място има от страна на собствениците, чийто имоти са в близост до станция метрото. Около 80% от анкетираните заявяват, че предпочитат да ремонтират сегашното си жилище. Най-малко за ремонт са респондентите от Лос Анжелис, но и там над две трети от анкетираните предпочитат този вариант пред преместването в друг имот.

Американците на възраст между 18 и 34 години и наемателите са напълно готови да похарчат парите си за първа вноска за нов дом, вместо за ремонт на сегашния. Любопитно е да се отбележи, че към момента милениумите предпочитат жилища, в които могат да се настанят с домашните си любимци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    31 5 Отговор
    В САЩ 70% живеят под наем 20% в кашони и 10% са със собствено жилище за справка в Русия 90% е собственост частна!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Семкара

    21 4 Отговор
    В щатите ремонта се извършва с Килтокс. Пръскаш срещу термити и дървояди, и дървената къща може да изкара още 10 години! Солидна работа!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Е пак ли

    9 3 Отговор
    Мнооооого ценна информация ! Направо трябва да я обвържете със индексите на Централната Фондова Бораса шъ знайш !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.