1 458 1

Носител на Оскар под ударите на закона

По света

Милена Богданова

Британската филмова, театрална и телевизионна актриса, носителка на Оскар Хелън Мирън, попадна под ударите на закона. Италианските власти обвиняват актрисата в нарушение на строителните норми. Заедно с партньора си през миналата година Мирън купува каменна къща на върха на скала в Тиджино, южна Италия. Идеята й е да я възстанови. Днес властите обаче я обвиняват „в опит да разруши природната красота” в района в резултат на ремонта.

Наскоро полицията е спряла реновационните дейности на морския бряг с обвинението, че не само се възстановяват липсващите елементи от къщата, но се и допълват нови такива. Новите собственици също така са съборили част от стените. Те са ги възстановили като обаче са използвали цимент, което в случая е нарушение.

В същото време Мирън е известна с това, че отдавна участва в различни кампании по опазване на околната среда и местната флора в района. Именно поради това новината, че е потенциален нарушител на строителните правила е била шокираща за актрисата, каза адвокатът й. Той уточнява, че Мирън само е възстановила разрушените камъни и укрепила околните стени. Ако има нарушения, то те в най-скоро време ще бъдат отстранени, увери адвокатът.

Италия

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • цък цък
    Отговор
    1 16:57  28.10.18
    Тия власти да дойдат да видят, как "реновираха" цялото ни черноморие и тогава пак да мрънкат за два камъка в повече !

Напиши коментар:


Публикувай