Last news in Fakti

26 Март, 2012 10:25 2 298 0

Бум на луксозните хотели във Виена

  • хотел-
  • лукс-
  • виена-
  • инвестиции

Четири 5-звездни хотела ще бъдат открити във Виена до края на 2013 г. с общо 2000 легла. Още 450 стаи ще се появят до края на 2014-а. Хотелът Sans Souci ще бъде открит през ноември тази година. Интересното при него е успешното съчетание на бароков стил и съвременен дизайн. На два етажа ще се разположат 15 луксозни апартамента, осем от които вече са купени от предприемачи от Великобритания и Русия.

През 2013 г. ще отвори врати хотел от веригата „Кемпински”. Освен с 300 стаи той ще разполага с бални и конферентни зали. Решилите да посетят австрийската столица през 2013 г. ще могат да отседнат и в луксозният Park Hyatt, който ще има 286 стаи. Хотелът можеше да бъде открит и по-рано, ако преди време не беше избухнал пожар в него.

За 2014 г. остава пускането в експлоатация на хотел от веригата Four Season. Той ще разполага със 160 стаи с 320 легла. Новият хотелски проект в двореца Шварценберг ще предложи на 64 луксозни стаи.

Ръст се наблюдава и при новите 4-звездни хотели. На 16 април предприемачът Мартин Леникус ще представи своя бутиков хотел Topazz с тридесет и три стаи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА