Last news in Fakti

22 Юни, 2019 15:15 20 457 38

Варна: Откриха най-големия исторически парк в света (ВИДЕО)

  • исторически парк-
  • варна-
  • история

Разположен е на 700 декара

Варна: Откриха най-големия исторически парк в света (ВИДЕО) - 1

Най-големият и първи по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен парк от този тип в света вече е факт. Замислен като мащабен комплекс, разположен в завършения си вид на 700 декара площ на 33 км от град Варна, Исторически парк предлага интерактивно пътуване до 10 000 години назад във времето през петте епохи на човешката цивилизация. На място ще бъде пресъздадено развитието ѝ, случило се по нашите земи от епохата на халколита и неолита, през славната история на траките и Рим, до разцвета на Първото и Второто българско царство.

Чрез различни интерактивни и сетивно-образователни формати Паркът предлага на посетителите досег с древни и антични култури, превръщайки се в абсолютна революция в културно-историческия туризъм и запълвайки нарастващото търсене за исторически забележителности в световен мащаб.

Работата по Исторически парк е започнала преди близо 8 години, а от момента на планирането досега са включени над 4000 души, сред които едни от най-добрите български археолози-консултанти, писатели, музиканти, скулптори, майстори занаятчии, възстановчици и историци, които изпълняват прецизно проекта в цялостния му реалистичен вид. Използваните материали са изцяло автентичните за епохите - камък, дърво, мрамор и керамика.

Планира се целият обект, в пълна функционалност, да бъде завършен през 2022 година, като в момента е готова първата фаза – халколит, неолит и траки и зона за почивка с езера.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мигел

    46 10 Отговор
    Егати тъпата статия!"Парка" се намира на една поляна в село Неофит Рилски което НЯМА НИЩО ОБЩО С ВАРНА!Все едно парк в Ботевград да се рекламира като "близо до София"

    Коментиран от #35

  • 3 Антон 1

    30 8 Отговор
    Сега пък станаха 700 декара !:) Ужас ! Много хора ще пострадат !
  • 4 гаврил

    29 4 Отговор
    Защо видеото е анимация?

    Коментиран от #22

  • 5 крадливо турскоруско племе

    12 4 Отговор
    Крадливите тъпаци да вземат да оправят поне дупките по улиците,некадърници!!!!!
  • 6 нервен ( разбивача на тролове )

    14 3 Отговор
    Стига сте се занимавали с глупости Ами разрушете излишното и изровете центъра на Пловдив ...това е най-силният от историческа гледна точка град за туризъм
  • 7 Гошо

    24 6 Отговор
    Това е абсолютна пирамида в която много хора ще изгорят. Липсва всякаква отчетност на средствата придобити от инвеститорите както и контрол. Всичко става на честна дума и вече десетки милиони ги няма.
  • 8 Гошо

    26 6 Отговор
    Съветвам " Факти " да проверяват всичко свързано с лицето Ивелин Михайлов за да не подвеждат читателите си. В статията която сте написали има подвеждаща информация, че парка бил на територия от 700 декара а реално дружеството е закупило едва 13 декара. Проверете информацията и сами ще се убедите.
  • 9 Журналя

    16 2 Отговор
    Антонийййке, заради тия рекламни материали дето сте ги пуснали трябва да ви търсят отговорност. С днешни статии в други медии се разказва истината за този парк. Долна медия сте вие, списвана хора без морал
  • 10 Bonder

    24 3 Отговор
    Толкова хора изгоряха с тази пирамида наречена " Исторически парк", че не знам за какви откривания става дума при условие, че там има две сгради и няколко кирпичени къшички които не струват и четири милиона лева а са потънали неизвестно къде 70 милиона на инвеститорите = дарители.
  • 11 Garrincha

    5 13 Отговор
    Лъч надежда в мрака на прехода … да си спомним, че сме българи !
  • 12 Бългапин

    6 16 Отговор
    Като гледам,слушам и чета се срамувам, че освен да плюем по всичко за нищо друго не ни бива! И направете го вие, може би ще стане по този начин в 2300 година!

    Коментиран от #14

  • 13 1944

    17 4 Отговор
    това ще си остане само анимация. като руските безаналогови оръжия.
  • 14 Bonder

    23 1 Отговор

    До коментар #12 от "Бългапин":

    А не ви ли е срам да лъжите така нагло и арогантно хората? Не ви ли е срам да просите пари от толкова много българи и да оставяте децата им голи, боси и гладни защото сте ги въвлекли в една пирамида? При толкова много злоупотреби и лъжи как спите?
  • 15 Разичарован

    22 1 Отговор
    Разочарован съм от Историческия парк. Той прилича на строителна площадка с купища строителни материали. А от Провадия е на 15 км, и на 33 от Варна.
  • 16 п п

    3 14 Отговор
    За сведение само паркинга е 15 декара

    Коментиран от #17

  • 17 Антон 1

    16 2 Отговор

    До коментар #16 от "п п":

    Е, това вече е друго ! Значи има доста място за още дарители на психото, който се сравнява с Левски и Ботев !
  • 18 Opa

    0 0 Отговор
    https://www.facebook.com/398423546887498/posts/2546957208700777?s=100004893883827&sfns=mo
  • 19 Антон 1

    12 2 Отговор
    “Да, хубаво е, че има хора, които милеят за страна си, но е изключително трагично да се експолатира тази емоция с цел продаване на изключително съмнителни продукти.” -цитат с който съм съгласен !
  • 20 Чилбер

    13 2 Отговор
    Видяхте ли " откриването"? Ден преди тази пародия Ивелин Михайлов обясняваше как щели да дойдат 10000 души. На откриването обаче нямаше повече от 300 души. Пълен бойкот от всички трезвомислещи хора. Не знам дали на някой от идиотите които са си дали парите там вече им присветва какво всъщност се случва.
  • 21 Кръстевич

    11 3 Отговор
    И мой приятел изгоря с пари там, но това е съвет от Новата му изгора. Балъци за милиони.

    Коментиран от #23

  • 22 gost

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "гаврил":

    https://www.youtube.com/watch?v=iOYkOJoNaRM

    Това е реалното положение...
  • 23 Чилбер

    20 1 Отговор

    До коментар #21 от "Кръстевич":

    Има приятел който попадна в сектата на " Тогедър" и коренно се промени. Човека се изпокара с всички свои приятели и дори родната си майка защото не споделяме вижданията на Ивелин Михайлов и не искаме да инвестираме пари в неговите глупости. Стигна се дотам, че вече не си говорим защото щом не даваме парите си сме врагове на България и предатели. Така ги облъчват по тези сбирки и семинари, че има няколко души които са си заложили дори жилищата за да подарят парите си на тази пирамида.

    Коментиран от #24

  • 24 Антон 1

    12 1 Отговор

    До коментар #23 от "Чилбер":

    Споделяйте ! Колкото повече хора спасим ,толкова по-добре !

    Коментиран от #25

  • 25 Чилбер

    9 2 Отговор

    До коментар #24 от "Антон 1":

    Ами аз коментирам тук там а всеки сам да си решава. Просто много хора има изгорели вече а парите само Ивелин " Истината" знае къде са отишли защото в тей наречения " Исторически парк" няма вложени повече от 4 - 5 милиона лева при условие, че са събрани над 70 милиона от инвеститорите.
  • 26 Като има тъпаци

    8 1 Отговор
    Ще има и ...........
  • 27 Малц

    6 3 Отговор
    Няма никакво съмнение, че това е поредната пирамида при това облечена в патриотизъм. Тук е редно да подчертаем , че това не би се случило без подкрепата на силните на деня . Някой от " Герб " доста се е облажил от кацата със 70 милиона.
  • 28 kick

    2 0 Отговор
    Антония СимеоновНа, сбъркали сте 7 с 1! Парка е разположен на 100 дка, не на 700! Изглеждаш секси въпреки грешката!
  • 29 За България

    2 12 Отговор
    Секта било, пирамида било... Пирамида е вашият живот, който живеете роби работещи за жълти стотинки, заробени с куп заеми, на които единствената мечта е да дойде петък и да помързелувате малко или да отидете в сектата наречена чалготека и да слушате циганско-турската музика на туркоциганите азис, фикрет, Орхан мурат и тем подобни турскофили и турски сектанти! Толкова сте жалки, когато плюете по всичко в България! Ама България турция няма да стане!

    Коментиран от #30

  • 30 Ивелин " Истината"

    12 1 Отговор

    До коментар #29 от "За България":

    Не слушам чалга нито ходя по дискотеки. Нямам и заеми дори и мога да кажа, че съм сравнително заможен защото управлявам сам парите си както сметна за добре. Убеден съм, че никой обаче от сектантите в " Тогедър" не може да се похвали с това защото всички сте се набърдучили с заеми и ипотеки. Не стига това ами един лев не сте изкарали докато Горнооряховския ви харчи парите и си живее на ваш гръб а вие му се възхищавате. Още нещо България и българите нямат нищо общо с тази пирамида и секта така, че не ни говорете за патриотизъм и национализъм. Тук имаме работа с една американска пирамида която се появи малко след като на власт дойде " Герб" и точно на тях се отчита вашият жив бог Ивелин.
  • 31 Малц

    15 0 Отговор
    Изгледайте няколко клипа на Ивелин Михайлов в ютуб. От тези клипове вие ще разберете, че сте нещастни , недоволни и не се чувствате пълноценни . Тук обаче ви се усмихва късмета и той ще ви помогне да намерите вечното щастие. Просто трябва да продадете всички което имате и да му подарите парите си . Продайте домът си, нивите се , колите си и му се доверете. Ако не сте съгласни с него значи сте хейтъри , соросоиди , врагове на България и служите на тъмни сили.

    Коментиран от #36

  • 32 Един запознат

    14 0 Отговор
    Браво, Ивелине. Тарикат момче си беше още от университета. Селски, но пък тарикат. Я виж колко Градски шарани (пардон, "Инвеститори") успя да хванеш. Признах те. Рибар си. Само не забравяй, че всеки си намира майстора. Особено пък такива, който завличат мъчени пари от хората. Дано "Инвеститорите" ти се поразбудят до като все още си им наблизо. Айде със здраве. Ще следя кариерата ти с интерес.
  • 33 Улпия

    7 0 Отговор
    Далече от тези измамници! Много лъжат , много обещават а няма нищо на среща. Много хора ще съжаляват за това , че са били лековерни да си подарят парите на пирамидата.
  • 34 Салса

    5 1 Отговор
    Класическа пирамида , пазете се от тях !
  • 35 Ангел

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "Мигел":

    много хора има,които вече страдат ,защото не са се включили заради пропуснатите ползи
  • 36 Потърпевш

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Малц":

    Вярно е!Синът ми искаше да си продадем апартамента. Не знам как бих могъл да го измъкна...Не приема никакви доводи, като зомби е
  • 37 baj ivan

    4 0 Отговор
    Необразовани деца с костюми...
  • 38 Bonder

    5 0 Отговор
    " Историческа пирамида" е паежина за алчни обречени защото средствата ви няма да бъдат инвестирани в този парк а ще бъдат откраднати. В строежа на парка влизат едва 15 % от парите на инвеститорите а всичко останало се източва от адвоката на пирамидата и Ивелин Михайлов. Горнооряховския тарикат се прибира по 150000 лева заплата всеки месец от инвеститорите а самите те ходят да му работят безплатно на строежа. Такива идиоти с конкурс не може да събереш, но хората са вярващи в светлото бъдещ