Last news in Fakti

19 Септември, 2019 16:14 6 482 3

Масово изкупуване на гръцки хотели

  • гърция-
  • инвестиции-
  • чужденци-
  • вlасkѕtоnе

Вlасkѕtоnе ще инвестира 500 млн. EUR

Масово изкупуване на гръцки хотели - 1
Снимка: Shutterstock

Вlасkѕtоnе, който е най-големия инвестиционен фонд в света, възнамерява да изкупи хотели в Гърция, като за целта са заделени 500 млн. EUR. Обявяването на първите сделки се очаква идните дни, съобщава гръцкият вестник Каthіmеrіnі. Те ще са с обекти на известни хотелски вериги, разположени на Йoнийcĸитe острови по крайбрежието на Бяло море. Стойността на инвестицията ще е в размер на 200 млн. EUR.

Схемата е придобиване на хотелите от Вlасkѕtоnе, но управлението ще е съвместно между сегашните и новите собственици.

За останалите сделки се водят преговори, които са в напреднал етап и чието финализиране се очаква през следващите месеци.

Не за пръв път Вlасkѕtоnе проявява интерес към инвестиции в недвижими имоти в южната ни съседка. Консултантите ѝ обаче смятат, че в момента сегментът е атрактивен, особено на фона на очакваното ново правителство в страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Позната схема

    14 0 Отговор
    Така немците изкупиха хотелите на адриатика след нач.на демокрациите и разпада на Югославия. Сега приходите от тях изтичат на вън. Което е конкуренция за тяхното проозводство се съсипва с помощта на марионетни правителства, а което е местно и печалившо, се изкупува.
  • 2 Бацко

    2 0 Отговор
    БАЛОНА ЗАПОЧВА ДА ИЗДИША, та е време да се принапомпа за последно, та тарикатите да продадат имотите си на по-дебела цена.
  • 3 Рере

    1 0 Отговор
    Кой да ви купува старите умирисани имоти с тракащи и какви ли не съседи .