Last news in Fakti

5 Ноември, 2019 11:37 3 325 3

Духовете вдигат цената на имотите

  • великобритания-
  • къщи-
  • духове-
  • цена

Със 150% са поскъпнали британските къщи с привидения

Духовете вдигат цената на имотите - 1
Снимка: Shutterstock

В някои райони на Великобритания, където има голямо количество „плашещи” къщи, цената им е скочила над два пъти спрямо останалите. Данните са за последните 10 години, сочи изследване на най-голямата ипотечна компания на Острова – Halifax.

Средната цена на къща, в съседство с тази на ковчежника на Йорк, в която се предполага, че има призраци на римски войници, се е повишила от 236 090 EUR през 2009 г. до 579 790 EUR през текущата. Това е ръст от 150%. Почти двойно са се увеличили цените в района на Хем Хаус в Ричмънд – още едно печално известно място с привидения. Средната цена към днешна дата е 1.32 млн. EUR, което е ръст от 97%. Дворецът Хемптън Корт, който се смята, че се обитава от духа на съпругите на Хенри VIII Джейн Сиймур и Катрин Ховърд – също са повишили цените на имотите в района. Средната стойност около известната забележителност от епохата на Тюдорите е нараснала със 72% от 2009 г. до днес.

Макар цените на жилищата в някои „зловещи” райони да растат по-бързо от средния темп за страната, то това не е общата картина, коментират анализаторите на Halifax. Така например, имотите в Дувър, където е разположен едноименния замък (бел. ред. един от най-посещаваните в страната), за последното десетилетие е повишил стойността си едва с 49%. Средните цени на жилищата в района са с 35% по-ниски от тези в Кент.

„Не трябва да мислите много. Ако сте заинтересовани да купите имот в един от тези „ужасни” градове, имайте предвид, че ще получите за своите пари повече в Ливърпул или Престън в сравнение с по-скъпи региони като Йорк или Солихал”, казва Ръсел Хали, управляващ директор на Halifax.

Независимо от това, че много райони с „призраци” са поскъпнали през последните 10 години, британците все още не са силно заинтересовани да се преместят да живеят в тях – 34% от хората не желаят да купят имот, ако им бъде казано, че в него има дух, а 32% заявяват, че не биха купили жилище или къща, в която знаят, че е извършено престъпление. Една пета от клиентите биха се отказали от даден имот, ако знаят, че някой е умрял в него. Малко над 10% биха помислили сериозно дали да си купят имот, който граничи с гробище.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пезевенк

    7 1 Отговор
    А духането вдига други "работи"!
  • 2 Мнение

    7 3 Отговор
    Духове и привидения= шизофрения и хапчета
  • 3 Blackthorn

    3 0 Отговор
    АА не! Виж, ако ми предложат къща с духове на безценица купувам! Ще повикам свещенник да я освети и духовете ще избегат през комина.