Last news in Fakti

22 Август, 2012 00:03 2 294 4

IKEA навлиза в общественото строителство

  • ikea-
  • инвестиции-
  • общежития-
  • хотели

Мотото „живот в стил IKEA” скоро ще има ново значение, особено за студенти и туристи. Дъщерната компания – Inter IKEA, възнамерява да започне строителство в Западна Европа на студентски общежития и нискобюджетни хотели.

За студентите вече е готова концепцията „Умно планиране”. Тя представлява стая, която обединява в себе си функции на различни помещения. Скоро ще бъде избрано мястото за първата подобна сграда в Германия. Компанията е особено пристрастна към големите университетски градове, които могат да си решат проблема с недостига на студентски жилища.

Що се отнася до хотелите, инвеститорът търси свободни парцели в промишлени райони, в близост до гари и в новостроящи се комплекси.

Иновационните проекти в сферата на недвижимите имоти е един от главните приоритети на Inter IKEA – компания, създадена от шведа Ингвар Кампрад заедно с мебелната верига, но получила едва сега финансова независимост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PlimP

    0 0 Отговор
    на тея пък глупаци мебелите им са пъъълен боклук, а хубавите ако изобщо имат такива, струват една торба пари :Х
  • 2 симеон

    0 0 Отговор
    ако и строежите са им като обзавеждането по добре да затварят преди да са ги осъдили
  • 3 клиент

    1 0 Отговор
    Няма ли български фирми за общестненото ни строителство .
    Тези показаха боклуците си в обзавеждането сега да се проявят и на този пазар , ама нали някой ще се облагодетелства, защо да не вземе обекти на българите. Всичко е въпрос на регламент. На чужди фирми само, ако няма подходящи предложения от български. И пак въпрос на субективизъм.
  • 4 Real

    0 0 Отговор
    Явно не четете... никъде в статията не е написано, че фирмата ще строи в нашата мила родина!!!
    Относно качеството на стоките и аз смятам, че предлаганите в България артикули са с занижено качество.