Last news in Fakti

14 Април, 2020 12:56, обновена 21 Юни, 2022 13:15 5 764 5

Доходност от 8%-9% при тези имоти

  • дубай-
  • оае-
  • жилища-
  • наем-
  • студенти

Дефицит на студентски жилища в Дубай

Доходност от 8%-9% при тези имоти - 1
Снимка: Shutterstock

В период, в който пазарът на недвижими имоти претърпява спад и се сблъсква със свръхпредлагане, студентските жилища имат потенциал за развитие. В Дубай се наблюдава съществен недостиг на имоти за студенти. В края на 2019 г. по данни на консултантската компания CBRE, в 20 проекта е имало едва 5200 места за студенти, при обучаващи се за година 53 200 души. При това едва 34% от тях са граждани на Обединените арабски емирства, а останалите 66% са чужденци.

Зонирането на парцели предназначени за строителството на студентски жилища, за разлика от тези предвидени за изграждане на обекти със смесено предназначение, не само понижава риска, но и позволява въвеждането на определени корекции, които ускоряват възвръщането на инвестицията. В случая със студентските имоти, например са необходими по-малко паркоместа и по този начин местата отредени за коли в случая могат да бъдат използвани за други цели.

Жилищата предназначени за студенти генерират по-висока доходност за инвеститорите. На по-зрелите световни пазари, като например Великобритания, доходността при студентските апартаменти е максимум 5%-6%, което е съпоставимо с тази при останалите жилища. В ОАЕ доходността е 8%-9% на годишна база.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Mary

    9 2 Отговор
    Миленче да беше написала цените на апартаментите-100м2 за 200 000евро ново жилище топкачество с оборудвана баня и кухня .В мрачна София ще ти поискат минимум двойно за подобно нещо.
    Два различни свята.
  • 2 Сеирджия

    4 0 Отговор
    И климатика е безплатен.
  • 3 No Exit from Brexit

    7 0 Отговор
    До 76-та Дубай беше английска колония колкото град Толбухин. Сега шейховете са в Лондон, а Дейвид Бекъм в Дубай. Прости ли са англичаните?
  • 4 Пешо

    3 2 Отговор
    Сложете един минус пред тези цифри и ще е реалистично. Не стига, че предстои най-голямата криза в световната история, но и дубайците живещи от нефт ще трябва да отвикват - по света масово има излишък от петрол в момента, а с това седене по домовете потреблението е яко спаднало, та покрай това и заигравката между Русия и саудитците цената на нефта гони най-ниските си нива от години наред, а ще спада още - няма как.
  • 5 Gosho

    5 1 Отговор
    Абе какво ни занимават с цените ипо света кажете на българския пазар