Last news in Fakti

14 Юни, 2020 12:50 10 938 103

Столична община продава имот за 2 млн. лева, купува го пак за 6 млн.

  • имот-
  • чистота искър-
  • столична община

Имотът е продаден след доклад на съветници, че е ненужен на общината

Столична община продава имот за 2 млн. лева, купува го пак за 6 млн. - 1
Снимка: бТВ

Столична община чрез свои дружества е продала имот за над 2 милиона лева,  а 2 години по-късно го е откупила обратно за над 6 милиона. 

Сигналът до прокуратурата е подаден от група столични общински съветници в края на април и вече е приобщен към по-стара проверка за злоупотреби. Става дума за над 24 декара с няколко халета в района на околовръстното и булевард „Сливница“ в София, съобщава бТВ. 

„През 2015 г. един имот, включен в капитала на Столичен автотранспорт е продаден за 2 150 000 лв., а през 2017 . , няма и 2 години е закупен същият имот обратно от „Чистота – Искър“ от друго общинско предприятие за 6 млн. 350 000 лв. Разликата в цената е огромна и няма никакво логично обяснение, тъй като имотът няма нищо подобрено, изградено в степен, че да оправдава тази огромна разлика близо 3 пъти“, твърди Методи Лалов от Столичния общински съвет. 

Четирите милиона разлика отиват в частната фирма „Княжево Сървиз“, свързана с „Титан“, която събира боклук в няколко района на София. 

Имотът е продаден след доклад на съветници, че е ненужен на общината. Две години по-късно същият столичен общински съвет гласува единодушно, че същият имот е необходим. Получава го общинската „Чистота Искър“ и сега той е нейна база. 

 „Това, което е аргументирано е за мен, че от този момент дружеството разполага с база... Първо ОП „Чистота Искър“ никога не е имало собствена база през годините назад от нейното съществуване, винаги е било под наем“, смята Цветомир Жеков – управител на „Чистота Искър“. 

И за двете сделки общинските съветници ползват оценки от експерти оценители.  Първият оценител е Веселина Генева –  през 2013 г. тя дава стойност от 1 843 000 евро. През 2015 г., след няколко търга без желаещи участници, цената стига 2 150 000 лв. и имотът е продаден. 

„Сградите са били в окаяно състояние, непригодни за обитаване, изключено е някой да се захване тези сгради да ги възстановява, защото е икономически нецелесъобразно нещо“, отбелязва Веселина Генова – независим оценител. 

Вторият оценител е общинското дружество „Софинвест“ и в частност Юлия Димитрова. Две години по-късно тя оценява терена с халетата на 6 619 000 лв. Димитрова е обвиняема за занижена оценка по скандалното дело за продажбата на Царските конюшни в София. Разследвана е и по дело за занижена продажба на земи в Божурище.  Скока с 4 милиона в случая тя обяснява така: 

„Това, което знам, че вътрешно са имали някакви правени от тях си оценки. Но са се движели цените между 6 млн. и 8 млн. Като причина за тази разлика се посочва, че тогава през 2013 г. този ПУП не е бил същият, тогава е било предвидено по-малко застрояване в същия имот.

През 2017 г. има една нова сграда, така наречената Солница, тя е много голяма. Доста скъпа сграда. На нейно място е имало нещо старо, тя не е била изградена преди това“. 

На сателитните снимки на имота година по година обаче не се виждат новопостроени сгради. От 2013 г. няма промяна в разположението на халетата. Части от тях са съборени през годината на покупката. А снимка от 2014 г. показва сградата, за която оценителят твърди, че е строена година по-късно. Конструкцията е същата. 

Сега я виждаме ремонтирана с няколко нови бетонни стени под покрива, който изглежда един и същ на всяка от снимките през последните 6 години. От фирмата стопанин за периода 2015 г. – 2017 г. отказаха  коментар какви подобрения са правили преди  да вземат над 6 милиона от общината за имота, с мотив да не пречат на прокуратурата.

Засега обвинителите са приобщили сигнала към стара преписка за злоупотреби на общински дружества.

Отговорност според Методи Лалов носят общинските съветници внесли предложенията да продадат имота, а после да го купят. Вносителите са няколко съветници от почти всички партии в местния парламент, но един от тях участва в изготвянето, както на първото, така и на второто предложение. Това е Радослав Абрашев. 

„Има подаден сигнал, нещата са в прокуратурата, нека да си свършат работа да не ги притискаме“, призова той. 

В доклада към предложението за обратното закупуване обаче  не е отразено, че имотът е бил общинска собственост и продаден преди две години в пъти по евтино.  Нуждата от него през 2017 г. е обоснована с възложени допълнителни дейности на „Чистота Искър“ по сметопочистване и сметоизвозване в София. Един от вносителите при покупката, Карлос Контрера, разказва, че решението е взето с пълен политически консенсус от 47 гласа, а общината взема 5 милиона банков кредит, т.е. имотът е бил конвертируем. Банката обаче е била общинска, т.е. свързана със столична община, изтъква Методи Лалов.

Общинско е и дружеството „Софинвест“, което чрез оценителя Юлия Димитрова е изготвило втората оценка на имота. Потърсен от bTV независим оценител коментира, че експертизата ѝ не е аргументирана. 

„В оценките нито в едната, нито в другата, нямаме източник на информация как са определени коефициенти - по местоположение, или пък начина, до който е ориентиран,  близостта му до инфраструктура“, посочва независимият оценител Румен Неделчев. 

„Такива аргументи веднага се поставя под съмнения тези колеги дали са направили оценката така, както трябва да бъде, или просто те имат представа за някаква крайна стойност, която с различни маневрирани коефициенти трябва да постигнат“, обяснява още той. 

Подателите на сигнала за двете сделки се надяват прокуратурата да изясни дали общинарите с помощта на оценителите са продали имота на занижена или са го купили обратно на завишена цена за сметка на гражданите на София.  


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Б.Б.

    136 5 Отговор
    Ами да, нали трябва да изперем 4 милиона. Ако някой от вас знае по-добър начин, да каже. Иначе по форумите и на думи сте много силни, а спите до обед

    Коментиран от #25, #84

  • 2 Усмивката

    143 3 Отговор
    Краде се. Краде се като за последно. И Бойко вече не знае кой да уволни

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ФЪНДЪЧИ

    123 5 Отговор
    ХИТРО, ХИТРО, ГЕРБЕРСКИ ХИТРО !
  • 5 Акхмет

    43 25 Отговор
    И кво от това? Стиснатите столичани да се бръкнат с 2 лева всеки, бълха ги ухапала!

    Коментиран от #11

  • 6 Много е просто

    100 3 Отговор
    Чиновниците са си делнали 4 милиона.
  • 7 али кура

    73 2 Отговор

    До коментар #2 от "Усмивката":

    НИКЙ НЯМА ДА УВОЛНИ КАЛИТКО,ВСИЧКИ СНАСЯТ ПРОЦЕНТ

    Коментиран от #34, #73

  • 8 Гост

    88 3 Отговор
    Циганската кметица е облажила едни 2 млн, ама това са жълти стинки в сравнение с авоарите и по лична сметка от подобни далаверки
  • 9 Усмивката

    38 28 Отговор
    Има една стара поговорка. перефразирана разбира се....,, там , където се е крало, пак ще се краде". Или. Комунист и к..рва , нема бивши.

    Коментиран от #24

  • 10 Иван

    60 2 Отговор
    Че това новина ли е нормални неща за бг.
  • 11 Порно

    42 1 Отговор

    До коментар #5 от "Акхмет":

    От толкова места ни карат да се бъркаме и то с аргумента - ама то само малко. Да напомня ли вица , или не? Май не , че ще ме изтрият.
  • 12 Е, да

    57 1 Отговор
    Колективната отговорност е най опасната и вредна отговорнист.
  • 13 Гешев

    69 1 Отговор
    Абе много нагли станаха мисирките. Все за милиони говорят. Дали да не разходя с белезници на краката оная Иванчева до съда да се сетят какво ги очаква, ако продължат??? Оная за едни нагласени 50000 светна като коледна елха, а тук за милиони ми пишат
  • 14 Сега

    45 1 Отговор
    да кажат кой е прилапал 400 до 500 000 кинта от тази сделка.
  • 15 ха ха

    52 1 Отговор
    Ами ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ... за какво са там?? САМО ДА ЛАПАТ ЛИ??
  • 16 qwerty

    38 1 Отговор
    когато продават оценяват с външен оценител, който си бърка в носа, гледа тавана и хоп 1.8€, след това обаче хващат ОБЩИНСКА фирма да извърши оценката и случахно цената х2.5 нагоре... много са скочили за 3 години цените е района май?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Казвал съм го и пак ще го река !

    45 1 Отговор
    Държава - няма !
  • 20 Лекар БГ

    66 1 Отговор
    С нетърпение очаквам мазен и усмихнат коментар от Фандъкова.Да ни обясни,как цЕлата врътка е в името и за благото на"нашият град ".

    Коментиран от #42, #79

  • 21 Въпроси с намалена трудност

    41 1 Отговор
    Ало, мисирки, кой ви кара да задавате такива въпроси, а?!
  • 22 Казвал съм го и пак ще го река !

    39 1 Отговор
    Държавата е жив таша/ !
  • 23 гост

    42 0 Отговор

    До коментар #3 от "ХУ Ю":

    А,тя пак нищо не е видяла,нито е чула. Някой да не мисли че има нещо незаконно, сега ще гледате как ще го изкарат единствено неморално..ха ха ха .Преди имота бил ,,ненужен,, взели 2 милиона, след две години се сещат че вече им е ,,много ,ама много нужен,, че дори и плащат 200% над продажната му цена отпреди две години.Пазарна икономика и свободен пазар......кой не скача е червен,тра ла ла ла..
  • 24 Госあ

    16 1 Отговор

    До коментар #9 от "Усмивката":

    Ами к.рвите що се опитвате да се обаждате тогава ?
  • 25 Кумчо Вълчо

    34 1 Отговор

    До коментар #1 от "Б.Б.":

    Тъп като оргиналния Б.Б. Това е кражба ,а не пране .
  • 26 Вместо да строим производствени мощтност

    30 0 Отговор
    Ние трупаме - дългове ! Вместо да стоим на собствени крака - чакаме на Субсидии! Света е прек финансова Криза и Крах а ние живеем както Ромите - на подаяния ! Де го разума, що за безумие и кой ще плати за Националната КАТАСТРОФА ?

    Коментиран от #57

  • 27 Кърджалийска п0тка заспала

    29 5 Отговор
    Вие не трябва да се интересувате от това,гледайте положително на нещата какви висококачествени магистрали ви се строят,аз не мога да си ги взема в Банкя. Гледайте колко детски градини ви построих, гледайте ,че ви вдигнах стандарта на живот 5 пъти. Ако е толкова лесно,комунистите преди мен да го бяха направили,а не сега аз да им наваксвам 45 години спане и лапане.

    Коментиран от #30

  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    27 1 Отговор
    яко се краде
  • 29 Данче,добре е,

    29 2 Отговор
    че не си остана учителка. Учителското съсловие трябва да се състои от морални личности.
  • 30 Верно ли?

    30 2 Отговор

    До коментар #27 от "Кърджалийска п0тка заспала":

    Хайде сега ми отговорите на един въпрос: колко ремонти средно на километър се е налагало да се прави по магистралите, построени по ОНОВА време - и колко - на новопостроените? Правилно - строи се с идея за скорошни ремонти, за да се поддържа работни места. И в центъра на София е така, нали - модел ГЕРБ!
  • 31 Любопитен

    23 2 Отговор
    Как ще реагира господин Гешев към това? Много интересно, МНОГО!?

    Коментиран от #77

  • 32 Отговор ще бъде нещо от рода на:

    6 23 Отговор
    Аз не знам,какво се възмущавате почти всички. При пазарна икономика е така, търсенето определя цената. Земята е поскъпнала заради развитието на района,да не ви припомням че именно в това каре,ще е новата индустриална зона на София, плюс увеличението на цените заради пътна нова инфраструктура и близостта на метро. Вие какво искате цените да си стоят същите с години ,та те се променят ежемесечно. Оставете ни от Столичния Общински Съвет да работим ,за развитието на София,като модерна столица на държава член на ЕС,а не на посткомунистическа карикатура.
  • 33 Барселонски

    27 2 Отговор
    Хубава схема, бързи милиони!!!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Хиляда пъти се казва

    25 0 Отговор
    Персонална отговорност от страна на държавния служител! Трябва да се приеме със закон не да се крият под шапката на институциите!!!
  • 36 Behemoth

    23 0 Отговор
    Ни вярвам ...ГЕРБ не са такива хора ...по лоши са хахахххххх!
  • 37 Към мисирките

    16 0 Отговор
    Не търкайте коментарите! Да не ви изтъркам аз!
  • 38 А Тия къде са

    22 0 Отговор
    Бюджeт нa Coфия зa 2020 1 722 000 000 лeвa
    през 2010 година 1.2 милиарда лева
    за 2011 г. 1,3 млрд. лева.
    за 2012-г. 1,272 млрд. лв
    за 2013 г. 1.190 млрд
    за 2014 г. 1,465 млрд. лева.
    за 2015г 1.49 млрд. лв
    за 2016г. 1.26 млрд. лева
    за 2017г с 63 млн. лв. повече от м.г. 1325 млрд. лв
    за 2018г над 1,43 млрд. лв. Това е 104,9 млн. лв. повече от заложеното за 2017 г.
    за 2019 г 1 750 000 000 лева
    Вноската за Евросъюза е от ВСИЧКИ ДАНЪКОПЛАТЦИ
    Метрото е на 80-85% БЕЗВЪЗМЕЗДНО от Еврофондове!

    Коментиран от #46

  • 39 Патил

    38 1 Отговор
    А НАРОДА СЪБИРА КАПАЧКИ.
  • 40 ежко

    28 0 Отговор
    Всичките са за пандиза, включително и фирмите участвали ж далаверата с пълна конфискация на имуществото!
  • 41 Васил

    32 0 Отговор
    Сега същите съветници да доплатят разлика от 4 милиона.
  • 42 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 1 Отговор

    До коментар #20 от "Лекар БГ":

    ПРАВ СИ ПРИЯТЕЛ то усмивките им са лицемерие и друго капиталист не е способен на емпатия
  • 43 хабиби

    28 0 Отговор
    Тези другаря Гергов ги слага в малкия си джоб. Гергов лапна 43 милиона от дупката във Варна,а му струваше 7!( четири декара)

    Коментиран от #78

  • 44 До всички

    9 11 Отговор
    Които пишете ,,,Кучетата си лаят , кервана си върви ,, може би завиждате .
  • 45 Не излезем ли по улиците свършено е с БГ

    28 0 Отговор
    Крайно време е. Тези 4 млн. ще ги платим всички ние. Трябва да изринем сами кончината и никакъв Божков няма да ни управя! Нека да е ясно!
  • 46 То па едно софийско метро

    16 3 Отговор

    До коментар #38 от "А Тия къде са":

    Първо объркано
    Второ мотрисите са стари
    Трето мирише
    Мани мани...
    ББ да оди да види Стокхолмското метро как хората правят истинска работа качествена и модерна...!
  • 47 Asdfg

    20 1 Отговор
    Гешев, спиш ли? ОПГ! Фандъкова, Менда, Бочко, Васко, Влади, Севда, Деси. Всеки ден с един или двама повече, а ти спинкаш Гешев...?!?
  • 48 Boby

    16 2 Отговор
    Е, не!
    Няма такава държава и толкова тъпоумни управници!
    И каквото и да се каже - малко ще е!
    Айде догодина пак за същите гласувайте!
  • 49 Страхувам се че ще стигнем до Линч !

    11 0 Отговор
    С използване механизма а на Джозеф Гильотен както при Френската революция ! Наглостта на "елита" набира непрекъснато апетит и недава признак за отрезвяване ! Защо е тъй и до кога ще продължи това ? Първо в САЩ , Китай и Русия трябва да се уталожат трусовете на разместващите се политически, икономически и финансови титанически пластове и се положи новото " Трасе " на на световно устройство ! Смяната на "коловозите" винаги води до сътресения и жертви ! Разбираме ли го или пеем още песента - "Комунизма си отива" ? А мужду в прочем ние никога не сме живяли при Комунизъм , ние едва строяхме Социализма ! Ама карай да върви - важното е да си в далаверата !
  • 50 Лост

    13 0 Отговор
    Значи там има четири постройки като на пиара на Борисов? По Бтв се видя някакво старо хале, боядисано и направени нови стени. Не знам дали е Солница, но някой доста си е подсладил
  • 51 Има ли днес един трезвено мислещ

    10 0 Отговор
    Политик, аналитик, анализатор, философ, социолог, идеолог, икономист, финансист ? Всичко е " търчи лъжи" и тесногръди "лайкучки" с първични рефлекси - където едва реагират, дори и на онова което виждат ! Дори и реакцията им я няма ! Това е СТРАШНО ! А уж имаме Алмаматер и космясали книжни корифеи , натрупани с титли и звания дето самите те незнаят че са като " Кукери" дрънкащи безсмислици, пред това или онова ТV студио. У нас някой трябва да обяви " Царят е гол!" и да предложи други релси за обществено устройство ! Днешното е башибозук !
  • 52 Свързана фирма

    19 0 Отговор
    с Титан е гушнала разликата от 4 милиона. Чети внимателно народе.Колко ли още такива сделки има за 40 години тук и там... Заменки кон за кокошка. По точно обратното...Вече има стотици хотели, жилищни блокове, сараи и имения върху подобни места.
  • 53 1234578

    22 1 Отговор
    А Фандъкова каков прави при всички тези безобразия?

    Реве по телевиззиите, че нямало терени за строителство на детски градини. Еми как ще има като общинските съветници и кмета ги продават на безценица и после ги изкупуват на трйна цена. Не само терени, но и пари за строителство няма да има. Защото са отишли в "Титан"
  • 54 Тези дето днес са блаженни !

    8 0 Отговор
    Утре магат да свършат като мъченици !
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 1234578

    1 5 Отговор

    До коментар #26 от "Вместо да строим производствени мощтност":

    Сторй бе, кой те спира да строиш. Може да отидеш където поискаш в Европата да строиш. Ама с въшливите жълти стотинки дето имаш в джоба дори билет до Европата не можеш да си купиш. За да строиш трябват пари и знания. А 99,99% от българското населението няма знания, а тези 5% с парите, имат знания само как да крадът и мамят. И да правят далави като тази за която става дума сега.

    Заводи щял да строи, аз ги помня заводите от комунизма. Беше преди само 30 годнини, отровиха всичко дори жаби нямаше в реките, какво остава за риба.

    Коментиран от #65, #66

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 В.В.

    5 1 Отговор
    Гербави ...умници..Само измама и набутване на държавата...Голями бизнесмени и политици...ърша...И в Барселона се продава къща ...В Баиш Иобрегат...За 3300000евро с данъците......560кв .м..Муцка...
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 гост

    8 1 Отговор
    ОСТАВКА!

    Коментиран от #67, #71

  • 63 Пешо

    17 0 Отговор
    Фандъкова що не се закълне, като Бойко в деца и унуци? Май не й стиска много ...
  • 64 Софиянеца

    10 0 Отговор
    Една от многото далавери на Йорданка - Кръстницата от ГЕРБ! Изразходва бюджета на Столична Община.
  • 65 Ти галиба ще си голям рибар ?

    1 1 Отговор

    До коментар #57 от "1234578":

    Щом на нея наблягаш. Аджеба що за школа сте завършил Ваша мъдрост и като каов се подвизавахте при Соца , че да се отнесем с подобащо внимание към туй що хортува Ваша мъдрост. Знаем , много добре че Кадрите решават всичко , може Вие да сте този дето ще ни "светне" да ни поведе и път да ни покаже! Шъ ли ни кажете Ваша мъдрост в Сорбоната ли сте се градуейтвали или в изголялата гимназия, щото бая акъл щедро фъргате а акъла пари струва?
  • 66 никой

    2 1 Отговор

    До коментар #57 от "1234578":

    Май си пил доста вода от реката навремето. И сега като няма заводи, гледам много риба се е развъдила по реките.Жабите и те са се ,,завърнали,, .......
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 праим врътка гепим едни кинти

    10 0 Отговор
    Ехааа , нямало логично обяснение , четири милиона касирани от нищото било липса на логично обяснение , не че у гербераст има логика , но кога става въпрос за гепене на пари има голямо въображение.
  • 69 Мимч

    12 0 Отговор
    Toва показва за пред света,каква е корупцията в България и за това не ни искат в Шенген,а иначе ние си го знаем това.Да видим сега дали прокуратурата ще има смелостта да се отнеме тази кражба на управляващите,а не само за уж преследваме Божков...
  • 70 Frodo

    7 1 Отговор
    Очаквам да се краде, яко да се краде.
  • 71 Оставката ма/на е стар коронен Трик !

    3 1 Отговор

    До коментар #62 от "гост":

    На "Елита" и народа се успокоява ! А в същнот нищо не се изменя - влака продължава в същата посока. Знаеш че смяната на кондукторската бригада , не промена посоката на пътуването на влака. Както се казва : "Траст ми !", или " Белив ми !", смяната на Генчо с Пенчо е "мехлема" с който се лекуват наивниците скандиращи пред МС - "О с т а в к а!". Оставката е нещо като ХИМИО - ТЕРАПИЯТА, уж те лекуват, а в същност вдъхвайки ти надежда, грижовно те залъгват и те довършват окончателно ! Но ти не се отчайвай - продължавай да се надяваш ! Всичко е бизнес !
  • 72 Всеки който те агитира за протест

    1 1 Отговор
    Има само една цел - да смени ония който днес е на "Белия кон" и да върши същото а теб те използва за масовка ! Всеки ден да се връчват оставки - файда йок ! Системата е " Търчи -лъжи, Гьон сурат, Кйор софра и Келепир!". Не си ли го угадил до сега , та аз да ти го разяснявам ?
  • 73 Усмивката

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "али кура":

    кои е тоя Ники бе .
  • 74 ТАКА СЕ ПРАВЯТ ПАРИ

    3 0 Отговор
    НЕ Е КАТО С КИРКА И ЛОПАТА. ...ИМАШЕ ПРЕДИ 30 ГОДИНИ ЕДНА ПЕСЕН. ...КАМЪНИТЕ ПАДАТ ОТ НЕБЕТО. ..В СЛУЧАЯ МИЛИОНИ ПАДАТ ОТ НЕБЕТО. .ТРЯБВА САМО ДА СИ С УПРАВЛЯВАЩАТА ПАРТИЯ И ДА ИМАШ ЧОВЕК В ОБЩИНАТА. .
  • 75 да въртиш далаверки е просто

    3 0 Отговор
    Колко е разликата? 4 млн. Правилно! Къде е разликата? Да, правилно! Дали всичките парички са там? Правилно! Не са. Само не знаем кой какъв дял е отхапал.
  • 76 Цецко

    6 0 Отговор
    Учителката добре се справя!
  • 77 Няма да реагира

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Любопитен":

    Пак и няма защо - колективно решение, виновни няма. Още по-малко пък ГЕРБ. Ти крадлив гербарий виждал ли си? Не, нали? Че как Гешев ще види такъв.
  • 78 И сега

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "хабиби":

    се отблагодарява на спонсорите си от ГЕРБ...
  • 79 Кой у нас днес има нужда от

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Лекар БГ":

    Просветени, мислещи, компетентни, активни и действени хора ? Никой ! Затова днес , след 30сет години Демокрация, имаме сган, паплач , маса, същества, към която се отнасят по добава а не като с личности с уважение и почит ! Обрзованието ни случайно ли е в затъмнение ?
  • 80 Закусвам ракия,вино и люто

    1 0 Отговор
    Нещата са нормални,очаквани и предвидими.Защото:при такива продукти и такива готвачи се получава такъв резултат.Защото :като като пуснеш вълка в кошарата,очакваш да души стадото,докато е жив .Защото:ако посееш семена от бурени ,ще поникнат единствено и само бурени.Тоест,какво значи това?Нови готвачи,които да знаят да готвят,да се премахне вълка от кошарата и да се сеят само семена от културни растения.Мисля ,че ме разбрахте.А наздраве!
  • 81 математик

    1 1 Отговор
    ми той боко няма алтернатива,продава за два-купува за шест-проста математика.
  • 82 ЦК на ГЕРБ

    4 0 Отговор
    Крадем ОТ Родината!!!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Отговарям ти веднага

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Б.Б.":

    1. Строиш хотели на морето, пишеш в документацията, че са заети на цяло, плащаш данъци и заплати и след няколко години си изпираш стотиците милиони които си откраднал.
    2. Взимаш примерно 2 милиона лева заем от банка, в която имаш твой доверен човек. Строиш не голяма, но луксозна сграда на няколко етажа на апетитно място, продаваш първия етаж на банката от която си взел парите за да отвори неин клон там за 2 милиона лева и връщаш заема с техните пари, а останалата част от сградата ти остава безплатна :)
    Има много примери, полиция, данъчни и тн. ги знаят всички, но никой не прави нищо по въпроса. Превърнаха България в престъпна тоалетна, рай за недостойни хора. Не ти казвам нищо ново, всички знаят това. И там е проблема, почти всички са съучасници по някакъв начин и няма изход от този омагьосан кръг.
  • 85 гост

    0 0 Отговор
    Кражба на парите на данакоплатците.Последствия няма да има,ще се замаже всичко и поживо поздраво.Тази общинска администрация заедно с кметицата ще трябва да се сменят.Достатъчно са крали.
  • 86 Валиту

    4 0 Отговор
    После викат - пари за заплати няма, за пенсии - няма, за здравеопазване и образование - няма. Еми, как ше има. Крадене, крадене, крадене.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Държавна сигурнос

    0 0 Отговор
    Е/а мамата на държавата !
  • 89 Васил Божков не е ли кукла на

    0 0 Отговор
    Държавна сигурност ?
  • 90 Как държавата стана от Народна в

    0 0 Отговор
    Частна собственост ?
  • 91 Как държавата премина в шепа

    0 0 Отговор
    Другари от високите ешалони ?
  • 92 Дремджиев и кака Люба Плезич

    1 0 Отговор
    Защо по тоз аргумент дума и лаф не обелват ?
  • 93 Защо на журналистите днес им казват

    1 0 Отговор
    Прес ститутки ?
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Историята не се забравя

    0 0 Отговор
    Тя дълго се помни и възмездие доставя та ако ще и от ДС , ДАНС , ГД БОП да си !
  • 96 ПОЗОВИ МЕНЯ ТИХО ПО ИМЕНИ !

    0 0 Отговор
    И отзовэтсья мое сердце безбрежное ! Забравихте що е СЪВЕСТ ! Ще ви припомним !
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Гангстери обсебиха държавата

    0 0 Отговор
    Така неможе да продължава ! Господ в крайна сметка има !
  • 99 Всичко в Историята се повтаря !

    0 0 Отговор
    Някога лакеите на бай Тошо , решиха да не чакат той да им дава и му ритнаха стола. Днес В.Божков и Цв. Василев поемат срещу днешният ПЪРВИ и Неповторим бащицата на всички простосмъртни Б. БОРИСОВ. Вземете фастъци и бира и сядайте пред телевизора - шоуто на 21ви Век започва. Не го пропускайте !
  • 100 Уж ни обещаваха ПРОСПЕРИТЕТ

    1 0 Отговор
    А ние "берем " душа ! За тоз БАЗИК с народа скъпо трябва да се плати уважяеми другари !
  • 101 Тези луди филми !

    0 0 Отговор
    От Д. Донев ? Не бе от нашенеца бай Ганьо Ганев ! Класика, шедьовър, майсторство, изкуство, волни програми, фантастика, уникалност, неповторимост на ЧОВЕШКАТА АЛЧНОСТ , БРУТАЛНОСТ и Наглост ! Шекспир , ряпа да яде пред наш Г. Ганев Мутрагеньов , никой не преде !
  • 102 БЕЗУМИЕТО !

    1 0 Отговор
    Обсъждат се само факти а защо не се Анализират причините, Определят се причините, Взема решение, Планират се действия , Виновниците пред съда. Защо всичко свъшва както : " Всяко чудо за ТРИ дни !" И се забравя. Защо!
  • 103 Иво

    0 0 Отговор
    много има за трапание многооо.Единствения начин да се оправим е да има нов 09.09 (девети септември)