Last news in Fakti

24 Юли, 2020 10:37 3 943 2

Най-силно ударения сегмент от пандемията

  • турция-
  • чуждестранни инвестиции-
  • покупка

Коронавирусът спря чуждестранните инвестиции в имоти

Най-силно ударения сегмент от пандемията - 1
Снимка: М. Богданова ©

Продължаващата пандемия от коронавирус на практика стопира чуждестранните инвестиции в недвижими имоти в Турция. За периода януари-юни чужденци са купили в южната ни съседка едва 16 000 къщи и 980 парцела, сочат данните на Националния статистически институт на страната. „Това е спад от 20 000 къщи и 1100 парцела спрямо същия период на 2019 г.”, споделя генералният директор на поземления регистър.

Любимите дестинации на чужденците за придобиване на имот в Турция бяха Истанбул и Анталия. За първото полугодие в мегаполиса чуждестранни граждани са придобили 8100 жилища, а в курортния град – 2800 броя. Анкара остава на трето място с придобити 1000 жилища. В Бурса на чужденци са продадени 504 апартамента.

Най-силно търсенето остава сред иранците с придобити общо 2900 жилища. На второ място с 2500 сделки са иракчаните. Трети са руснаците с 984 покупки, а на четвърто място остават афанистанците – 958 придобити имота в периода януари-юни на текущата година.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еее

    6 1 Отговор
    До вчера казвахте че имало бум в цените,сега пък казвате друго.На кого да вярвам незнам вече.
  • 2 Виктор

    3 1 Отговор
    Лъжи. Тук е пълно с лъжи. Секторът от месеци навлиза в сериозна криза. И не само при южните съседи. Усещат го вече всички, които имат работа с имоти..Никой не знае какво точно ще се случи, но е много неприятно усещането, че потъваш. .