Last news in Fakti

24 Октомври, 2012 18:46 3 719 4

Осигуриха парцела за „София Тех Парк”

  • софия тех парк-
  • правителство-
  • решение

На днешното си заседание Министерски съвет отне от Министерство на отбраната терен от 300 декара в района на бул. „Цариградско шосе” и 4-и километър. Върху него ще бъде изграден първия у нас научно-технологичен парк.

„София Тех Парк” има за цел да създаде екосистема за подкрепа и развитие на иновациите и високите технологии в сферата на информационните и комуникационните технологии, природните науки и зелената енергия. Също така ще подпомага създаването на партньорства и съвместни проекти между бизнеса и науката.

До края на 2013 г. трябва да е готов работният проект и определена фирмата строител. Стартът на самото изграждане е предвиден за 2014 г., а официалното откриване трябва да е най-късно в края на 2015 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хмм

    0 0 Отговор
    не знам кой го е изготвил този проект на картинките, но прилича все едно съм го направил на Paint
  • 2 Найвко

    1 0 Отговор
    Строителната фирма е ясна. Питайте Плевнелиев!
  • 3 един българин

    0 1 Отговор
    Нищо не мога да кажа за проекта но едно ми направи впечатление и то е пешеходната пътека която минава през цариградско и ако наистина я направят както е на картинката първо ще създадат огромни задръствания заради пешеходците второ ще има много смъртни случай точно там....
  • 4 Krasimir

    0 0 Отговор
    може би не е пешеходна пътека, а тунел под цариградско (по подобие на The Mall)...