Last news in Fakti

28 Октомври, 2020 09:15 6 388 4

Европейският съюз иска незабавна забрана за ...

  • златна виза-
  • ес-
  • забрана

Програмата "Златна виза" може да отиде в историята

Европейският съюз иска незабавна забрана за ... - 1
Снимка: Shutterstock

По време на дебати в комисията по право към Европейския съюз депутатът от Европейския парламент Дидие Рендерс заяви, че Съюзът не трябва да се превръща в "лесно място за престъпници", подчертавайки рисковете, които крият проблеми като прането на пари, укриване на данъци или корупция. "Европейското гражданство не трябва да се продава като стока", категоричен е той и открито поиска незабавно прекратяване на програмата "Златна виза" в тези държави-членки на ЕС, в които действат към момента.

Евродепутати подчертават, че предоставянето на европейско гражданство на лица, които не са граждани на Съюза, без необходимите детайлни проверки и прозрачност води до негативни последствия за другите държави-членки, а не само за тези държави, в които действа схемата.

По време на дебатите бяха припомнени и скорошните скандали в Кипър по темата, свързани с публикации от телевизионния канал Al Jazeera за даването на гражданство на криминално проявени лица.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й

    26 1 Отговор
    С ПАРИ - НЕМОЖЕ! А БЕЗ ДОКУМЕНТИ - МОЖЕ!
  • 2 Българка

    23 0 Отговор
    Ох, нашите псевдопатриотЕ изгорЕха! Мъчно ми е за Шкембе воЕвода.
    Ще трябва друга схема да мислят, а мисленето не им се отдава
  • 3 Гого

    15 2 Отговор
    Лелееее, Бацето къде ще се крие сега?
  • 4 Токо

    4 11 Отговор
    гн. Нищо не правим Радев пак с нови хитове ;) Брей от всичко разбира тоя човек бе ! Само дето памперса му мирише и е за поредна смяна . Вносителите Проктър и Гембъл не могат да му смогнат вече .