Last news in Fakti

4 Ноември, 2020 17:36 2 368 0

Промениха статута на имоти с археологическа ценност

  • имоти-
  • статут-
  • промяна-
  • решение-
  • правителство

Продават имот на "Напоителни системи" ЕАД

Промениха статута на имоти с археологическа ценност - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството прие решение за даване на съгласие за продажба на недвижими имоти, собственост на „Напоителни системи“ ЕАД. Същите са ситуирани в с. Мухово, община Ихтиман и гр. Куклен. До момента дружеството е собственик и стопанисва недвижимите имоти, но изпитва затруднения по поддръжката и стопанисването им. Продажбата на имотите ще се осъществи на електронен търг при начална цена, не по-ниска от пазарната стойност, определена от независим оценител, сертифициран от Камарата на независимите оценители в България.

На Агенцията по заетостта се предоставя имот - публична държавна собственост. Той се намира в гр. Кърджали, ул. „Пети септември“ № 3 и представлява сграда със застроена площ от 23 кв. м, е предназначение за хангар, депо и гараж.

Министерският съвет прие също така решение за безвъзмездно предоставяне за управление на археологическа недвижима културна ценност - публична държавна собственост, на община Опака за срок от 10 години. Археологическата недвижима културна ценност е „Средновековен скален манастир“, с категория „национално значение“ и се намира в област Търговище, община Опака, село Крепча, местност „Под пещерите“. Дейностите, свързани с опазване на културната ценност и осъществяването на други научни, културни, образователни и туристически дейности ще се извършват в съответствие с изискванията на Закона за културното наследство от Регионалния исторически музей - Търговище.

Съгласно друго правителствено решение за срок от 10 години на община Малко Търново се предоставя безвъзмездно за управление археологическа недвижима културна ценност - публична държавна собственост. Археологическата недвижима културна ценност е „Антична куполна гробница в местността „Мишкова нива“ и се намира в област Бургас, община Малко Търново, град Малко Търново. Дейностите, свързани с опазване на културната ценност и осъществяването на други научни, културни, образователни и туристически дейности ще се извършват в съответствие с изискванията на Закона за културното наследство от Исторически музей - Малко Търново.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА