Last news in Fakti

6 Декември, 2020 09:21 3 751 8

Подобряват инфраструктурата на ключова за икономиката зона

  • индустриални зони-
  • инвестиции-
  • инфраструктура-
  • барес-
  • модернизиране

Индустриалните зони се развиват добре

Подобряват инфраструктурата на ключова за икономиката зона - 1
Снимка: М. Богданова ©

Общините, които имат индустриални зони, се развиват много добре. "Индустриалните паркове са ефективен инструмент за преодоляване на дисбаланса на регионите", каза изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД Антоанета Барес по време на изложението "Форум Реал", „Божурище от малко населено място се разви изключително бързо“, категорична беше г-жа Барес , която участва в дискусията на панела „Индустриалните сгради и паркове, тяхното развитие, модели и тенденции. Каква е инвестиционната активност и проектните процеси?“ По думите и за доброто развитие на общината спомага и Икономическа зона София-Божурище. „Инвеститорите, които развиват бизнес в зоната, наемат хора от общината, внасят данъци там. Нови хора, които работят там, се заселват да живеят в Божурище“, отбеляза Барес.

Тя даде за пример и индустриална зона „Загоре“, която е съвместен проект на НКИЗ и община Стара Загора. „Една от най-младите ни зони също върви много добре. Тази година беше завършена на сто процента нейната инфраструктура. И вече имаме трима инвеститора. Водят се преговори и с други“, отбеляза изпълнителният директор на НКИЗ.

НКИЗ работи за подобряване на инфраструктурата в Икономическа зона София-Божурище. В момента там се изгражда техническа и пътна инфраструктура (приблизително 3 км пътна инфраструктура с включените към нея комуникации), която ще обезпечи инвеститорите във връзка с реализиране на техните инвестиционни намерения. Инициирани са процедури и по проектиране и изграждане на новата пътна връзка по продължението на бул. "Царица Йоана" до Икономическа зона София – Божурище. Във връзка с това има подписано споразумение между НКИЗ и АПИ, очаква се към него да се присъедини и Столична община. „Предстои изграждането и на нова подстанция от ЕСО, която ще захрани с допълнителни мощности зоната ни. Тази година те закупиха терен при нас“, обясни тя.
В дискусията за индустриалните паркове на Форум реал взеха участие инвеститори, архитекти, строители, финансисти и анализатори, дизайнери, иноватори, учени, общественици и представители на изпълнителната и общинска власти в България.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    7 16 Отговор
    Айде злобарчета, почвайте да плюете!

    Коментиран от #4, #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 XXXX

    8 7 Отговор
    С тая индустриална зона съсипаха летището на Божурище.
  • 4 Help Credisimmo

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "Фен":

    Ходи и виж индустриалната зона до гр.Шумен.Всичко е за усвояване и пълнене не чекмеджебанк.

    Коментиран от #6

  • 5 Камион

    7 5 Отговор
    Кръгово с размер на чиния. Паркинг няма
  • 6 Фен

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Help Credisimmo":

    Виждал съм го! Прав си! По времето на Станишев беше далеч по-добре! За Костов, да не говорим!
  • 7 Пловдив

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Фен":

    веднага! Зона Радиново ( Liebherr, DB Schenker и др ) е чиста проста и типична - германска организация, модерни цехове, и ... български заплати! Те затова ни вкараха в ЕС де, никой не храни илюзията че сме Европа! Мърдаш на пет метра оттатък магистралата ( която всъщност е един разбит първокласен път ), и се оглеждаш в същия грозен български КЕneph - 99% от Територията.
  • 8 Иванова

    0 1 Отговор
    Как ще се развива индустриалната зона кв.Илиянци и кв.Требич?