Last news in Fakti

4 Февруари, 2021 13:07 2 071 19

България с потенциал за развитие на голф туризма

  • голф-
  • туризъм-
  • министър-
  • бранш-
  • среща

Необходима е цялостна стратегия за развитие на сегмента

България с потенциал за развитие на голф туризма - 1

През последните години страната ни все по-често е споменавана като една от добрите дестинации за голф туризъм в Европа и имаме потенциал за развитие в тази посока. „Изработихме специален рекламен клип, който ще популяризираме в социалните мрежи, тъй като голф туризмът е в класацията на една от най-бързо развиващите се пазарни ниши“, каза вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си с Българската голф асоциация.

Николова заяви, че този вид туристически продукт е за платежоспособни туристи и може да се съчетава със ски, морски ваканции, бизнес мероприятия, балнео и SPA. Има възможност да се правят туристически пакети, включващи вино- и гурме обиколки, събития и посещения на културно-исторически паметници и природни забележителности, разясни министър Николова. И добави, че перспективен сегмент представляват и услугите в тази област, насочени към децата, тъй като могат да се организират детски лагери, турнири и уроци по голф.

В България голф курортите се посещават от туристи от Русия, Великобритания и Ирландия, Украйна, Македония и Румъния, а близостта им до морския бряг и планината ги превръща в още по-търсени дестинации. Тя коментира също, че голям интерес към голф туризма у нас е бил проявен и по време на работното ѝ посещение в Кралство Саудитска Арабия.

От своя страна представителите на Българската голф асоциация заявиха, че е нужна цялостна стратегия за развитие на голф туризма в България. Според тях румънският пазар е много важен и е нужна специална рекламна кампания, която да промотира голф туризма в северната ни съседка. От бизнеса коментираха още, че туристи от скандинавските държави и Германия също идват да играят голф у нас и в тази връзка е важно участието на България в местните туристически изложения.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На целия министерски съвет,

    6 0 Отговор
    да се даде по един стил,ама от най-голямите,те ще се сетят къде да си ги..........

    Коментиран от #3

  • 2 Българка

    5 0 Отговор
    Да не би ново хоби на Валерката да е голф?
  • 3 Стил бе стик

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "На целия министерски съвет,":

    не стил
  • 4 ТаУмВзе

    7 0 Отговор
    Туризъм в Белене! Еднопосочен за Всичките шебеци крадливи!
  • 5 Анонимен

    4 0 Отговор
    Няма да стане с Герб. До Долна баня започнаха да строят голф комплекс, докато Герб, чрез послушния си кмет Владо Трътката, не им поискаха огромна сума пари и %. Хората отказаха и всичко беше спряно. Иначе тоя глупак Владо печели наградата на Кмет на Годината в сектора Развитие на спорта...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Да, дааа....

    5 0 Отговор
    На гол тумбак - чифте пищови!
  • 8 ТЪП

    12 1 Отговор
    Силни и стари традиции имаме в голфа. Много българи всекидневно играят фолф. Аз също играя в задния двор на къщата. Но напоследък ми пречат бурканите с компотите и лютеницата. Зато трябва нещо да се измисли...
  • 9 ПРАВИЛНО

    8 0 Отговор
    НА МУТРИТЕ И " БИЗНЕСКРАДЦИТЕ" ГОЛФБИЗНЕСА ТРЯБВА ДА СЕ СУБСИДИРА И РЕКЛАМИРА ЗА СМЕТКА НА УМИРАЩИЯ НИ НАРОД ОТ МИЗЕРИЯ.
  • 10 Какъв

    7 0 Отговор
    голф , ма другарке ? Какъв интерес на Саудитска Арабия сънуваш ? Само тъпни бръщолевиш и пилееш държавни пари бъдева !
  • 11 Лейка

    6 0 Отговор
    За това ли мислите сега Скъпи Тикви? За голф туризъм. Ще налапате апетитни имоти и знаем какво следва после. Не помним Масако Оя или другите? ??? След вас погром и Потоп. За това Ви започнаха и Кьовеши ще Ви вкара в затвора.
  • 12 Другия с коня

    2 3 Отговор
    Като ви чета Коментарите виждам,че нищо не разбирате.В България са вложени много милиони за изграждане на голф игрища,ваканционни селища за тях ПЕТ звездни и Хотели Петзвездни.Един от участниците и съдружници е самия Андрей Райчев...А Боса е Красимир Петров Гергов.Щатен служител на ДС и 5 то главно УБО.... Той консултира и е собственик на някои от най-големите инвеститори в българския медиен пазар: News Corporation - компанията, бивш собственик на Болкан Нюз Корпорейшън и настоящ такъв на "Fox International Channels Bulgaria" (Fox Life, Fox Crime, National Geographic Channel и други) и Central European Media Enterprises - компанията, собственик на bTV Media Group (bTV, bTV Comedy, bTV Cinema, bTV Action, RING.BG). От 2007 до 2009 г. е съсобственик на телевизия TV2 след вливането на негово дружество с CTN. Собственик е на Оберон Радио Макс (на радиостанциите Melody, Зи рок, FM+, Радио Фреш и 105.6 Новините сега, а преди беше и съдружник на Радиокомпания Си Джей. .....Собственик и съдружник на всички голф игрища в БГ..Шеф на Националния голф клуб....И на квото още се сетиш.....
    "

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Втория с Коня

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Другия с коня":

    Като гледам кахво си писал и Виждам че много разбираш. Та направо пръщиш от акъл.
  • 14 сила

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Другия с коня":

    И Кънчо Стойчев му е съдружник....Краси Райдовски беше писал велик лаф....КАК МОЖЕ ЧОВЕК С ИМЕТО КЪНЧО ДА СТРОИ ГОЛФ ИГРИЩА И ДА ИГРАЕ ГОЛФ....
  • 15 Хмммм

    3 0 Отговор
    Глупости на търкалета. Ще изпуснем питомното за да гоним дивото. Имаме си минерални извори, сравнително чиста земя за екологично земеделие, планини и море. Не оползотворяваме пълноценно нищо от това, а тепърва ще се захващаме с голф. Това е скъпо и елитарно удоволствие и намирисва на далавера. Има доста игрища у нас и ни стигат. По-добре държавата да се занимава с масовия спорт и да строи зали, площадки и игрища за децта, вместо скъпи голф игрища за шепа богаташи.
  • 16 Гост

    3 1 Отговор
    Закривай нивите. Ще ядем само пластмасово жито внос. Важното е голф игрища да има. Да се мяткат едни топки насам, натам.
  • 17 KENEPHBG

    4 3 Отговор
    Ще изглежда така: голф игрище, сметище, KENEPH, голф игрище, сметище, KENEPH...
  • 18 Кси

    1 0 Отговор
    Ами, да, красиви лавандулови полета и изглед към морето при Калиакрия, омагьосваща красота
  • 19 БЪЛГАРИЯ

    2 0 Отговор
    Земята на България е златна. Ама материала нещо не става . към 89%.