Last news in Fakti

11 Май, 2021 08:55 5 205 22

Професионален регистър събира брокерите и агенциите на имоти на едно място

  • нсни-
  • брокери-
  • професионален регистър

Платформата улеснява потребителите в избора на консултант при сделки с недвижима собственост

Професионален регистър събира брокерите и агенциите на имоти на едно място - 1

Професионален регистър на агенциите, брокерите и агентите на недвижими имоти събира на едно място представителите на бранша, като предоставя всички необходими данни за осъществяване на информиран избор от страна на потребителите на този тип услуги. В платформата може да бъде открита информация за опита, мисията, визията и бизнес модела на вписаните агенции, както и за образованието, професионалните квалификации, специализации, сертификати на присъстващите брокери и агенти. Справката в Регистъра е напълно безплатна за гражданите, с цел да бъде подпомогнато минимизиране на рисковете при излизането на този пазар.

Професионалният регистър функционира вече близо година – от юни 2020 г., като за това време в него се включиха над 300 агенции, брокери и агенти на недвижими имоти, благодарение на което все повече клиенти го възприемат като официален източник на информация за всички авторитетни и коректни компании, предлагащи посреднически услуги на пазара на имоти.

Присъединяването към платформата е доброволно, отворено за всички професионалисти от бранша, като условието е участниците приемат правилата на Международната коалиция за етични стандарти (IESC) - отговорност, поверителност, избягване конфликт на интереси, финансова отговорност, добросъвестност, законосъобразност, отразяване, стандарт на обслужване, прозрачност, доверие.

„Професионалният регистър на агенциите, брокерите и агентите на недвижими имоти улеснява потребителите в избора им на надежден партньор при осъществяване на сделката за реализация или придобиване на собственост. Платформата намалява риска от измама от страна на фалшиви брокери или лица, извършващи нерегламентирано тази дейност“, заяви Добромир Ганев, председател на Национално сдружение Недвижими имоти.

Професионалният Регистър на агенциите, брокерите и агентите на недвижими имоти е достъпен на: www.publicregister.bg

Професионален регистър събира брокерите и агенциите на имоти на едно място


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссссс

    8 1 Отговор
    Къда са фурмите?
  • 2 все тааа

    26 8 Отговор
    Брокери имоти, изключително неориятна пасмина! Дали сте от позиция на купувач или продаеач винаги гледат да ви изклатят за едни 3% и хич не им пука в какви каши, ще ви набутат!

    Коментиран от #5, #12

  • 3 БГ681

    34 4 Отговор
    За съжаление тук в БГ 90% от брокерите и агенциите изграждат работата си върху манипулация и лъжа. Особено в последните години хората им писна от лъжите, с който се действа. Относно намерите 2/3 от обявите в сайтовете на агенциите се невалидни, и те са просто въдица за да се обади клиент и да започне да бъде манипулиран. За продажбите цари невероятно некомпетентност, особено във връзка с нужните документи като основната цел е просто да се вземе комисиона. За това напоследък има толкова групи в соц.мрежи да намиране на имот без посредник и ви съветвам не работете с агенции, по-лесния начин е през агенция но тук в БГ, има страшно грешен модел на работа.
  • 4 stroi

    15 5 Отговор
    Ако те мързи да качиш обява и да отидеш да си извадиш удостоверение за тежести наемаш брокер.За съжаление над 2/3 от обявите са фалшиви с цел да се превличат клиенти.Ако няма брокери няма фалшиви обяви.За това строя и си продавам като инвеститор директно.
  • 5 ле ле

    7 20 Отговор

    До коментар #2 от "все тааа":

    Неприятна пасмина са тези където се правят на умряла буболечка,когато стигне за плащане на комисионната..Никой ,ама никой не ви кара да се обаждате в агенцията.След като сте поискали инфо и отивате на оглед значи агенция ви прави услуга..Друго за идиоти...Има сега десетки групи в социални мрежи,там може да търсите без комисиони и също да коментирате колко сте велики..и да плюете продавачи на имоти които те предлагат без агенции..но пак не сте доволни..цените били високи..

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Последните дни

    8 1 Отговор
    Имота на бъдещето е :каравана с фото панели на село,оранжерия,мотоциклет, 20в радиостанция и телескоп да гледаш звездите !
  • 7 Баш Брокер

    14 1 Отговор

    До коментар #5 от "ле ле":

    Имаш ли обяснение защо 80%от обявите са некативни или неистински? И защо след като човек се обади за конкретна оферта, вие му говорите 2 часа за друга и после му звъните още 2 седмици след като се е отказал?
  • 8 Гост

    12 6 Отговор

    До коментар #5 от "ле ле":

    Аз пък искам конкретен имот и искам да го купя без ти да ми посредничиш с ненужните си "услуги", но такава опция просто няма, защото сте полазили цялата торта и най-вече глазурата, като лакоми хлебарки.

    Коментиран от #14, #15

  • 9 Гост

    12 2 Отговор
    Днес регистър, утре сдружение, вдругиден картел, а после партия ковяща закони в интерес на картела.
  • 10 Ралева

    13 6 Отговор
    Брокерите гледат само да ви вземат парите. Избягвайте ги ако можете!!!

    Коментиран от #13, #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Bossman

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ралева":

    По добре си стои на околовръстното и по-чевръсто обслужвай клиентите си.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Bossman

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    На теб да не са ти падали тухли на главата?
  • 16 фурми 2020

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "Ралева":

    За бога българи не се обаждайте на агенции, ако мислите че нямате нужда от тях,но след като ги търсете значи искате услуга..а както каза..Маргарет Тъчер."Няма безплатен обяд" или "Сиренето е безплатно само в мишия капан".

    Коментиран от #19

  • 17 Koko

    10 2 Отговор
    Докато всичко е доброволно и не носят никакви санкции в бранша ще е все така - лъжи, не проверени имоти, крадени обяви и т.н. Който може винаги да ги избягва или надлъгва, за да се сетят че те не са най-умните, а само най-наглите :)
  • 18 ааааа

    5 5 Отговор
    Брокерите само затрудняват и оскъпяват процеса на продажбата на имот ! Те са нужни само на себе си !

    Коментиран от #20, #21

  • 19 Bossman

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "фурми 2020":

    Що не вземеш да се разходиш в парка и да поговориш със старите бабички ? Току виж някоя от тях те вземе при себе си да ти направи вкусна чорбичка че виждам много си гладен.
  • 20 Bossman

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "ааааа":

    Теб май в казармата старите войници много са те обичали.Казвали са ти Нина общата.Сети се защо ?
  • 21 Умен

    6 4 Отговор

    До коментар #18 от "ааааа":

    Наскоро купих апаратамент с помощта на адвокат, който ми взе под 2000 лв. Ако бях с брокер щеше да е поне 3000 ЕВРО!!!

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.